Labdarúgó NB II

Itt a vége? Megszűnik a Szombathelyi Haladás Kft.

Kép forrása: X

A kedd délután megtartott tulajdonosi taggyűlést követően hivatalos képviselő nélkül maradt a Szombathelyi Haladás labdarúgóklubját működtető vállalat.

Az egyesület honlapján olvasható közlemény szerint a keddi nap volt Szántó Erzsébet ügyvezető igazgató utolsó „hivatali napja”, a taggyűlés pedig nem választott helyette új ügyvezetőt, így a cégnek jelenleg nincs hivatalos képviselője.

„Lemondott a felügyelőbizottsági tagságáról a többségi tulajdonos Haladás Marketing Kft. képviselője, Homlok Tibor is és az önkormányzat delegáltja, Unger Richard. Az Illés Akadémia delegáltja már korábban lemondott” – olvasható a haladas.hu-n.

A közleményben azt írták, a taggyűlésen egyértelművé vált, hogy a Szombathelyi Haladás Kft.-nek nincs már igazolt labdarúgója. Az is eldőlt, hogy a vállalat visszavonja az NB III-as nevezést. Ezt – mint a közleményben olvasható – „ideális esetben” a Haladás VSE, vagy az Illés Akadémia kaphatná meg.

A Hali az NB II előző idényében 14. lett és épp bennmaradt, de a Magyar Labdarúgó Szövetség fellebviteli licencadó bizottsága nem adta meg a klubnak a másodosztályú licencet.