Kylian Mbappé elővigyázatosságból már a Kanada elleni utolsó felkészülési mérkőzésen sem kezdett, Didier Deschamps csak bő negyedórát szánt a Real Madrid új igazolásának a 0-0-val végződő találkozón.

A franciák kapitányával a válogatott orvosi stábja dolgozott, hogy felkészítsék az osztrákok elleni hétfői csoportnyitányra, emiatt pedig csak a konditeremben edzhetett egy kicsit csütörtökön, mielőtt találkozott a szurkolókkal.

Mbappé mellett Kingsley Coman is hiányzott a közös tréningről, a Bayern München szélsője a Bundesliga szezon végét sérülés miatt volt kénytelen kihagyni, most pedig influenza szerű tüneteket produkált, ami miatt inkább a szállodában maradt, de egyébként az egész francia táborban valamilyen vírus terjeng az állítások szerint.

A Liverpool védője, Ibrahima Konaté és Mbappé újdonsült klubtársa, Aurélien Tchouaméni is a csapattal dolgozott az edzés elején, de később ők is egyedül folytatták a tréninget.

Konaténak a L’Équipe szerint heveny orr-garatgyulladása van, míg Tchouaméni fáradásos töréséből lábadozik. Utóbbi játéka igencsak kérdéses az osztrákok ellen.

A sokak által végső győzelemre is esélyesnek tartott francia válogatott a D csoportban a már említett osztrák, a lengyel és a holland válogatott ellen küzd meg a továbbjutásért, ehhez viszont mindenkire szüksége lesz Deschampsnak, hiszen három trükkös mérkőzés vár a gallokra.

(Borítókép: onefootball.com)