Magyar foci

Marco Rossi: Nem alibizek, én vagyok a felelős!

Magyarország rengeteg hibával játszott és több, mint egy félidőnyi előnyt adott Svájcnak az A csoport első fordulójának zárómeccsén, a helvétek pedig köszönték szépen és 3-1-re legyőzték a mieinket.

A lefújás után Marco Rossi így értékelt:

"Az első félidőben lefociztak minket, nem tudtuk tartani őket a bal oldalunkon. A második félidő sokkal jobban sikerült, helyzeteket is kialakítottunk, de nem láttam jó egyéni teljesítményeket, és egy Eb-n ez nem fér bele. Nem alibizek, én vagyok az edző, enyém a felelősség" – mondta a szövetségi kapitány.

Rossi frusztrálónak nevezte, hogy óriási védelmi hibákból fakadtak a gólok, kiváltképpen az utolsó. Szerinte az ilyen hibákat nehéz kijavítani és megtalálni az okát, mert lehet mentális probléma vagy fizikai fáradtság is az előidézője, főleg az utolsó percekben. Hozzátette, a hibák a játékhoz tartoznak, de most meg kell kérnie a játékosokat, hogy a lehető legegyszerűbb megoldást válasszák.

"Ha megnézzük a jelenlegi állást, és hogy Németországgal játszunk négy nap múlva, valószínűleg nem sokan fogadnának ránk. De az előző Eb-n megmutattuk, hogy fel tudunk állni 3-0-s vereség után, elvégre 1-1-et játszottunk a világbajnok franciákkal, majd hat percre voltunk a továbbjutástól Münchenben a németek ellen. Persze ez egy másik német csapat, amely ezt meg is mutatta a nyitómeccsen. Ahogy korábban is elmondtam, a házigazdát tartom a torna legnagyobb favoritjának" – beszélt a soron következő meccsről Rossi.

Szoboszlai Dominik az Európa-bajnokságok történetének legfiatalabb csapatkapitánya lett, a Liverpool futballistája így látta a mérkőzést:

""

"Teljesen más csapat voltunk az első félidőben, mint a másodikban. Sok volt a hiba, nem mehetünk úgy bele egy mérkőzésbe, hogy azt hisszük, ajándékba adják a három pontot. Nem szabad búslakodnunk, innen szép nyerni." – mondta.

A magyar válogatott Németország ellen javíthat június 19-én szerdán, 18.00-tól Stuttgartban.

(Képek: Tóth Zsombor – Sport 365)