Egyéb sportok

Már csak egy lépésre a történelmi pillanattól Szilágyi Áron

Szilágyi Áron bejutott a tokiói olimpiai döntőjébe, miután 15-13-ra legyőzte georgiai ellenfelét az ötkarikás játékok elődöntőjében.

A magyar kardvívó magabiztosan kezdte meg menetelését a japánban megrendezésre kerülő olimpián. Első három ellenfelét könnyedén győzte le, az elődöntőben pedig a georgiai Bazadze várt rá. A találkozót az ellenfél kezdte jobban, de Szilágyi felzárkózott, majd átvette a vezetést. A magya 8-5-re meglépett, ám társa egyenlített. Ezt követően kiegyenlített küzdelem folyt a páston, de többnyire Szilágyinak sikerült egy találattal meglépnie. 12-12 után a georgiai átvette a vezetést, egy fejre menő találattal azonban a kétszeres olimpiai bajnok egyenlített, majd a következő akcióval 14-13-ra módosította az állást. A következő tusnál a zsűri ismét videózott, majd Szilágyinak adták a találatot.

A Georgiai nem értett egyet a döntéssel így kezet sem fogott ellenfelével. Szilágyit ez sem zavarta meg, mosolyogva konstatálta, hogy sorozatban harmadszor is sikerült a döntőbe jutnia.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor