Nemzetközi labdarúgás

Már 175 millió eurót ígérnek a portugál csatárért

Rafael Leao még egy percet sem játszott az Európa-bajnokságon, de úgy tűnik, hogy az ára enélkül is hétről-hétre emelkedik. A szaúdi Pro Ligában szereplő Al-Hilal ugyanis egy valódi gigaajánlatot készül tenni a Milannak játékosáért.

Néhány napja a klub elnöke úgy nyilatkozott, hogy maga kezd csomagolni a csatárnak, hogyha 150 millió eurót ajánlanak majd érte. Nos úgy tűnik, hogy Paolo Scaroni kezdheti keresni a bőröndöket, mert a szaúdiak alaposan rálicitálnak saját magukra.

A sajtóhírek szerint az Al-Hilal hivatalos ajánlatot ugyan még nem tett, de szóban már elfogadta a kért összeget. Ugyan Milánó piros-fekete felén állítják, hogy Leao nem eladó, de úgy tudni, hogy a szerződésében van egy záradék, amely aktiválható megfelelő összegnél.

Ez az összeg pedig 175 millió euró.

Ennél a Milan nem fogad el alacsonyabb ajánlatokat. Ha hozzávesszük azt a bónuszt, amit a játékosnak ajánlhatnak mellé, akkor már nagy klasszikus lelépési összegekkel vetélkedik majd Leao transzferdíja.

Döntés azonban nem várható július közepe előtt. Egyrészt a hónap elején nyílik az átigazolási kapu, így előtte nem lehet áthaladni alatta.

Másrészt Leao biztosan nem fog fontos döntéseket hozni, amíg csapata versenyben lesz az Európa-bajnokságon. A portugálok pedig nem három találkozóval terveznek a 2024-es kontinenstornán.

(Fotó: futball-italia)