Küzdősportok

Makhachev a Khabibon túli örökségre koncentrál: újabb súlycsoportban szeretne bajnok lenni

Islam Makhachev sikeresen megvédte UFC könnyűsúlyú bajnoki címét egy ötödik menetes submission győzelemmel Dustin Poirier ellen, de vitathatatlanul ez volt UFC-s pályafutása legnehezebb kihívása.

Poirier több mint félelmetes ellenfélnek bizonyult, aki acélos elszántságról tett tanúbizonyságot, mivel a meccs folyamán rendszeresen nehéz helyzetbe hozta ellenfelét. Azonban, ellentétben a Makhachev mentora, Khabib Nurmagomedov elleni harmadik menetes submission vereségével, Poirier úgy tűnt, hogy tanul a hibáiból és megtalálja a kiutat a bajból.

De oka van annak, hogy Makhachev jelenleg a UFC elsőszámú harcosa, gyesek szerint Nurmagomedov továbbfejlesztett változata, és ezt teljes mértékben megmutatta azzal, hogy kinyitotta a teljes eszköztárát, hogy végül az utolsó menetben megszerezze a győzelmet.

Amilyen lenyűgöző volt Poirier elszántsága, talán még látványosabb volt Makhachev szorgalma a befejezés érdekében, mivel nem engedte, hogy a küzdelem a pontozólapokra kerüljön. Egyszerűen kreatívnak kellett lennie, hogy elérje a célját. Makhachev már korán mindent kipróbált a hátsó kötéses fojtásoktól a kimurákig. Ennek ellenére Poirier továbbra is megtalálta a módját, hogy meccsben legyen, sőt, többször is sikerült meghiúsítania a lefogásokat, és felállt a padlóról, amikor a bajnok földre vitte. Egy kis kavarodásban Makhachev egy bokafogásért ment, és gyönyörűen használta azt arra, hogy megnyissa Poirier nyakát, amellyel bebiztosította a fojtást.

Ez egy briliáns teljesítmény volt Makhachevtől, akinek Poirier ellen kellett megküzdenie ahhoz, hogy megszerezze a UFC könnyűsúlyú divíziójának 13. győzelmét egymás után. Bár a címét megvédhetné a top kihívó Arman Tsarukyan ellen, Makhachev inkább a váltósúlyba szeretne szerencsét próbálni.

„Ez az álmom. A második övért akarok harcolni” – mondta Makhachev. „Szeretném újra érezni azt az energiát, mert amikor megvéded az övedet, az nem ugyanaz. Szükségem van egy új övre.”

A cikk folytatásáért kattints a képre.

""

Borítókép: UFC/Instagram