"Tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk a csoport a legerősebb csapata"

Marco Rossi szerint a magyar válogatott kellően alázatos.


Lengyelország és San Marino után, Andorra előtt: a csütörtöki, Lengyelország elleni 3-3-as döntetlent követően vasárnap este a magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte San Marino csapatát a világbajnoki selejtező soron következő mérkőzésén, így, ha nem is hátra dőlve, de mindenképpen nyugodtabban várhatjuk a szerdai, Andorra elleni meccset. A Csisztu Sport Cast március 28-i epizódjában Marco Rossi elmondta, hogy jelenleg csak a vb-selejtezőkre koncentrál.

„Szoboszlai Dominik jelenleg a legértékesebb és legtechnikásabb játékosunk, nagyon hiányzik a válogatottból, de bízom benne, hogy nélküle is tudunk nyerni”.

A nyári Európa-bajnokságra a Kapitány, a tavaszi világbajnoki selejtezőket követően, csak áprilisban kezdi meg a munkát a válogatottal: „kellően alázatosak vagyunk és tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk a legerősebb csapat az F-csoportban” – vallotta be az olasz szakember, aki egy évben mintegy 9 hónapot tölt Magyarországon.

„A mai modern világban nem lenne rá szükség, hogy itt éljek, de fontosnak tartom, hogy ezzel is kifejezzem nagyrabecsülésemet annak az országnak, amely befogadott és, ahol sikeres tudok lenni a szakmámban."

"Éppen ezért kértem meg a technikai stábból az olasz kollégákat, hogy ők is költözzenek ide” – árulta el Marco Rossi.

A 2020-as esztendőben az Év edzőjének választott szakember húszévesen került északról Dél-Olaszországba.

„Nápolyban az emberek szerelmesek a labdarúgásba, a labdarúgás akkoriban pedig egyet jelentett Maradonával. Amikor ő játszott, a nézőtérről nem is lehetett látni a lábait, annyira gyors volt” – emlékszik vissza a 80-as évekre a Budapest Honvéd FC korábbi vezetőedzője.

„Én a harmadosztályban játszottam, Maradona az elsőben, de az biztos, hogy ő és Paolo Rossi is kivételes emberek voltak, óriási veszteség a haláluk” – folytatta a Kapitány, aki azt is elárulta, hogy minden idők egyik legjobb labdarúgójának Roberto Baggio-t tartja.

Marco Rossi nem titkolja azt sem, hogy élete egyik legjobb döntése volt, amikor 1995-ben Mexikóba igazolt.

"Arra vágytam, hogy új élmény érjen a labdarúgásban. Szerencsére a feleségem nyitott volt rá, hogy menjünk. Mariella később Németországba is velem tartott, ő egy olyan társ, aki mindenben támogat: 34 évvel ezelőtt ismerkedtünk meg és azóta is elválaszthatatlanok vagyunk”.

A házaspárnak két gyermeke született: fiuk, Simone Olaszországban vízilabdázik, húga, Gaia kommunikáció szakon fog hamarosan doktorálni.

„Az életben a legfontosabb dolog a nyitottság és az elfogadás, ezt tanítom a gyerekeimnek is – ennek pedig a legegyszerűbb módja, ha az ember utazik” – vallja az 56 esztendős labdarúgóedző, aki a világon sok helyen otthon érzi magát, de egyik kedvenc városa kétségtelenül Budapest.

„Szeretem Magyarországot, az itteni ízeket, különösen a leveseket, a pörköltet és a rántott sajtot. A feleségemmel pedig nagyokat sétálunk, hogy mindez a külsőnkön ne hagyjon nyomokat” – tette hozzá nevetve a Kapitány, aki déli 12 után csakis tej nélkül, feketén issza a kávéját. Hogy miért, az kiderül a Csisztu Sport Cast exkluzív interjújából:

CSC - "I like pörkölt" - Marco Rossi interjú 2. rész, a magyar-lengyel 3-3 után, San Marino előtt

Világbajnoki selejtezők között, vagyis a Lengyelország elleni 3-3-as döntetlen után, de még a San Marinóban sorra kerülő mérkőzés előtt teszünk egy hatalmas ...

Forrás: Csisztu Sport Cast/ Kovács Orsolya
Borítókép: Laszlo Szirtesi - UEFA/UEFA via Getty Images

 

Videók