Szoboszlai és Dibusz-show a Puskás Arénában

Győzelemmel zárta a selejtezősorozatot a magyar válogatott, így csoportelsőként készülhet az Európa-bajnokság sorsolására.


Irány az Eb! – üzente látványos koreográfiával a szurkolótábor a találkozó kezdetén. Aminek mindkét együttes számára volt tétje, a magyar együttes számára a veretlenség és a csoport első helye, a montenegróiaknak a lehetséges kijutás.

Nehezen talált fogást ellenfelén a magyar válogatott, ugyan a montenegrói tizenhatosig rendre eljutottak Szoboszlaiék, de Mijatovics kapujára nem sikerült igazi veszélyt gyakorolni. Sőt, a 36. percben Jovetics adott pontos passzt az előrehúzódó Rubezics juttatta előnyhöz a „bátor sólymokat.”

Cserékkel próbált frissíteni Marco Rossi, beállt Kalmár és Nego is, majd Horváth Krisztofer is. Mijatovics Feljavult a magyar csapat teljesítménye, a 67. percben gyönyörű szólót követően Szoboszlai Dominik egalizált.

És nem sokkal később már a vezetést is megszerezte a liverpooli légiós, miközben a bolgárok fordítottak Szerbiában. Lendületessé vált a mérkőzés, a vendégek is sorra vezették támadásaikat, azonban Dibusz Dénes sorozatban hárította a próbálkozásokat, számos bravúrt bemutatva.

A hosszabbításban a magyar együttes végleg eldöntötte a találkozó kimenetelét. Nego indulhatott, átadását követően Szoboszlaihoz került a labda, akit a kapuval szemben, a tizenhatos előterében felvágtak. A megítélt szabadrúgást a sértett lőtte, a kapus hárítani tudott, a kipattanót Nagy Ádám rúgta be, a végeredmény 3-1!

A szerbek végül egyenlítettek Bulgária ellen, így a magyar válogatott veretlenül, hibátlan hazai mérleggel, csoportelsőként mehet a németországi Európa-bajnokságra.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók