Szájára vette a szurkolókat és a sajtót Georges Leekens

Szerintünk az említettek mindig jó dolgot akarnak!


„A magyar válogatott tagjai hétfőn délután már teljes értékű edzésmunkát végeztek Telkiben, Georges Leekens szövetségi kapitány pedig sajtótájékoztatón beszélt a mieink előtt álló feladatokról. A szakember kiemelte: bár nincs sok idő a fehéroroszok és az ausztrálok elleni felkészülésre, a válogatott keményen fog dolgozni azon, hogy előrelépjen a legutóbbi mérkőzéshez képest. 
 

- Nincs sok időnk a felkészülésre, ráadásul három nap alatt két meccset játszunk, ami alaposan megnehezíti a dolgunkat, cserébe viszont a játékosok többet tudnak majd pihenni a felkészülés megkezdése előtt - kezdte sajtótájékoztatóját Georges Leekens. - Apró sérülések nehezítik a dolgunkat, de bízom bene, hogy a következő napokban ezek rendbe jönnek, és minden kerettag bevethető lesz a két találkozón. A márciusi eredmények miatt nem kell, hogy nyomás legyen rajtunk, bízom a játékosaimban, és abban is, hogy kemény munkával javulni fog a csapat teljesítménye. Nem lesz könnyű a fehéroroszok elleni mérkőzés, ellenfelünk nemrégiben legyőzte Szlovéniát, a vb-selejtezők során pedig döntetlent játszott a franciákkal. Fontos, hogy nem szabad hibákat elkövetnünk, mert azokat ezen a szinten súlyosan megbüntetik az ellenfelek, ezt láthattuk a kazahok ellen is. Az ausztrálok ott lesznek a vébén, a napokban 4-0-ra nyertek Csehországban, de ez nem jelenti azt, hogy félnünk kellene tőlük, inkább azt emelném ki, hogy remek teszt lesz számunkra a találkozó. Az előttünk álló két találkozó lesz az utolsó lehetőségünk az építkezésre, új játékosok kipróbálására, őszre, a Nemzetek Ligájára már készen kell állnia a csapatnak. Több fiatal labdarúgó is itt van velünk, nekik remek tapasztalat lesz az összetartás, ugyanakkor egyikük számára sincs garancia arra, hogy játszani fognak az előttünk álló meccseken, felnőtt válogatottságot senki sem kap ajándékba.” – jelezte az MLSZ.
 
Az összejövetelen az is elhangzott, hogy a belga kapitány azt mondta, eredménykényszer van a csapaton a szurkolók és a sajtó miatt. Ez egyébként az nb1.hu szerint természetes dolog, mert az említettek azt szeretnék, hogy mindig nyerjen a magyar válogatott.

Videók