Storck beszólt az MLSZ-nek és elmondta, hol dolgozna

Magyarországi tapasztalatairól beszélt a volt szövetségi kapitány.


Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott októberben leváltott szövetségi kapitánya szerint a magyar futballban a realitásnál jóval magasabbak az elvárások.
 
A jelenleg pihenését töltő német szakember a Westdeutsche Allgemeine Zeitungnak nyilatkozott az MLSZ-szel történt szakítás okairól és körülményeiről.
 
„Sajnálatos módon, az elvárások nem voltak összhangban a valósággal. Harmadik helyen végeztünk a vb-selejtezős csoportunkban az Európa-bajnok Portugália, illetve Svájc mögött, tehát a kitűzött célt elértük. Ennek ellenére azzal vádoltak minket, hogy stagnált a válogatott teljesítménye, a nyomás pedig akkorára nőtt, hogy az elválás mellett döntöttünk” – összegzett Bernd Storck.
 
„Az emberek elfelejtették, hogy 44 év után kijutottunk egy Európa-bajnokságra. Magyarország neve jól cseng a labdarúgásban, de jelenleg már más a helyzet. Az általam irányított válogatottban öt olyan labdarúgó volt, aki klubszinten nemzetközi mérkőzéseket játszott, és egyetlen magyar klub sem kvalifikált a Bajnokok Ligájába vagy az Európa Ligába. Ennél többet nem tudtunk tenni, kihoztuk a maximumot, az Eb-szereplést már senki sem veheti el tőlünk. Fantasztikus élményekkel gazdagodtunk, az edzői stáb, a játékosok és a szurkolók is. A közös munkám Andreas Möllerrel és Holger Gehrke kapusedzővel fantasztikus volt” – tette hozzá a német, aki a jövőjét érintő terveiről is beszélt.
 
„A Bundesliga a nagy álmom, másodedzőként már dolgoztam a Dortmundnál, a Stuttgartnál, a Herthánál és a Wolfsburgnál, szeretném megmutatni Németországban, mire vagyok képes vezetőedzőként.”
 

Csalás?! Közvetlenül a gól előtt fújta le a meccset - videó " NEMZETKÖZI FOCI › Futball hírek

Egészen elképesztő módon ért véget a spanyol Segunda B divíziójának bajnoki mérkőzése.

Videók