Schäfer szerencsés találatával magyar vezetés a szünetben

A lengyel csapat többet birtokolja a labdát, több helyzete is volt, de előnyben a magyar csapat.


A magyar labdarúgó válogatott a 2021-es évben utoljára lépett pályára Lengyelországban, amely a vb selejtező sorozat utolsó mérkőzése volt. Az már korábban eldőlt, hogy Marco Rossi csapata nem juthat ki a 2022-es katari világbajnokságra. Marco Rossi négy helyen változtatott a San Marino elleni mérkőzéshez képest.  A találkozót a lengyel válogatott kezdte jobban, a negyedik percben Clich beívelése elszállt a kapu előtt. 

A tizedik percben Moder futott el a bal oldalon egy beadást követően Piatek lövését blokkolta a magyar védelem. 

A magyar válogatott az első negyedórában nagyon szervezetten játszott, de kapura nem volt veszélyes. 

A 18. percben egy beadást követően Dibusz luftot ütött, így nagy helyzetbe kerültek a lengyelek, de a magyar kapus pár másodperccel később nagy bravúrral tudott menteni. 

Két perccel később Piatek került helyzetbe, de lövését Lang blokkolni tudta. 

A 22. percben megvolt az első magyar lehetőség. Varga Kevin beadását követően Szczesny ütötte el az érkező Schön Szabolcs elöl. 

Öt perccel később Varga Kevin beadása után Schön került helyzetbe, visszatette Negonak, akinek lövését blokkolta a lengyel védelem.

 

Az első fél óra elteltével továbbra sem született gól, a magyar csapat kevesebbet birtokolja a labdát, de támadásaiban több veszély rejlett. 

A 35. percben Moder elé került a labda, lövését Dibusz könnyedén fogra ölre.

Két perccel később megszerezte a vezetést a magyar válogatott. Schönnel szemben szabálytalankodott Linetty. A szabadrúgást a sértett végezte el a beadás megcsúszott a lengyel védő fején, így Schäfer elé került, aki a kapuba lőtte. (0-1)

 


Öt perccel később egy szögletet követően Fioláról pattant a kapu felé, de Dibusz meg tudta fogni.

Az első félidő utolsó percében Moder került nagy helyzetbe, lövését Dibusz védeni tudta. A túloldalon egy beadást húzott le Szczesny. 

Az első félidő végeredménye Lengyelország-Magyarország 0-1

 

Borítókép: MTI

Videók