Sallai Roland: Fel fogjuk venni a kesztyűt!

Mindkét soron következő Európa-bajnoki selejtezőjét szeretné megnyerni a magyar labdarúgó-válogatott - jelentette ki Sallai Roland, a nemzeti csapat támadója.


 "Mindenki maximalista, mindkét meccset meg akarjuk nyerni. Tudjuk, hogy ez nehéz lesz, hiszen a szerbek extra motivációval lépnek majd pályára, de fel fogjuk venni a kesztyűt. A célunk, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra, ennek pedig fontos része ez a két találkozó" - nyilatkozta a telki edzőközpontban rendezett sajtótájékoztatón a német Freiburg légiósa.

A 26 éves futballista kiválóan kezdte az idényt klubjában, már négyszer is eredményes volt, és megjegyezte: bízik benne, hogy a szerbek elleni összecsapáson is gólt szerez majd, de természetesen a gárda sikere a legfontosabb.

A szombati riválissal kapcsolatban hozzáfűzte, a szerbeknek biztosan nagyon fájt a magyar csapat belgrádi sikere, és vélhetően szeretnének revánsot venni ezért, de a magyarok készen állnak a feladatra és a Puskás Arénában a "12. játékos", azaz a közönség segítségével győzelemre törnek.

A sérült Willi Orbán hiányzásáról Sallai azt mondta, ugyan egy kulcsjátékost kell nélkülöznie a szakmai stábnak, de számos "extra futballista" van a keretben, akik megoldhatják a pótlását.

A válogatottba hosszú idő után került vissza Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia labdarúgója, aki sérülés miatt több mint fél évet hagyott ki.

"Nagyon boldogan jöttem, dobogott is a szívem rendesen, visszagondolok ilyenkor a korábbi szép emlékekre. Úgy gondolom, fizikálisan utolértem magam, mindent megteszek, hogy bizonyítsam, helyem van a csapatban" - nyilatkozta Nagy, aki korábban a Nemzetek Ligájában Németország és Anglia ellen is gólt szerzett.

Nagy Zsolt hiányzása óta beépült a csapatba a helyén futballozó Kerkez Milos, a felcsúti játékos azonban elárulta, nagyon jóban vannak a Bournemouth légiósával és inspirálja a teljesítménye, valamint bízik benne, hogy a fiatal hátvédnek is motivációt jelent az ő visszatérésre.

A csoportjában négy mérkőzés után tíz pontjával élen álló nemzeti együttes szombaton telt ház előtt fogadja a rosszabb gólkülönbségükkel második szerbeket a Puskás Arénában. Három nappal később pedig az ötösben nyeretlenül sereghajtó Litvánia vendégeként a kaunasi Dariaus ir Giréno Stadionban lép pályára.

Fotó: Tóth Zsombor / Sport365

Videók