Mocsai Lajos szerint kevesebb légióssal kellene játszani

Az egykori szövetségi kapitány szerint több magyar fiatalnak kell lehetőséget adni.


A Kézivezérlés Extra legfrissebb adásában Dr. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora volt Ágai Kis András és Borsos Attila vendége.

A beszélgetésből, amely elsősorban a női kézilabda-válogatott kapcsán zajlott, többek közt kiderül, hogy az egykori szövetségi kapitány szerint csapatoktól független edzőre van szükség a válogatott élén. 

"A női kézilabdának nagyon nagy a népszerűsége, és véleményem szerint a nemzeti kézilabdázásnak azért kell és szükséges független vezetőjének lenni - így szövetségi kapitánynak és stábjának -, hogy azokat a küzdelmeket, amelyeket ki kell alakítani ahhoz, hogy egy nemzeti válogatott megfelelő módon felkészüljön, a több klubból egy homogenitást, egy szakmai koncepciót meg tudjon valósítani. Ki tudjon egyezni a vezető a klubokkal, hogy nagyon egységesen támogassanak egy felkészülési rendszert."

Mocsai Lajos szerint a célok hiánya csökkenti a belső motivációt és ezáltal az eredményességet is.

A Testnevelési Egyetem rektora arról is beszélt, hogy a kiélezett szituációkban hiányzik a fiatalokból a megfelelő professzionalitás.

Mocsai Lajos hangsúlyozta, a legfontosabb cél az, hogy kevesebb légióssal, azonban több fiatal magyar játékossal kell feltölteni a csapatokat.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg:

Borítókép: Facebook/Magyar kézilabda-válogatott

Videók