Minden felelősség a bolgár szövetséget terheli

Ezt Sipos Jenő a Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője nyilatkozta.


Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője kommentálta a Bulgária elleni Eb-selejtező körül kialakult káoszt, és kijelentette, hogy minden felelősség a Bolgár Labdarúgó Szövetséget terheli, hiszen ő szervezte a mérkőzést. A magyarok hétfő estig vártak a döntésre, de egyelőre továbbra sincs végleges döntés.

"A mérkőzést a BFS rendezi, így a felelősség teljes mértékben őket terheli. A magyar válogatott csütörtök este Plovdivba készül. Természetesen az UEFA-nak is van beleszólása. Várjuk a végső döntést az UEFA-tól, illetve a bolgár szövetségtől, és amint lesz, akkor annak szellemében cselekszünk” – mondta az M4-nek.

"Úgy gondolom, hogy hétfő este megszülethet a végső döntés (megjegyzés – azóta sem született végleges döntés), amit természetesen elfogadunk és figyelembe veszünk. A bolgár szövetség a felelős, hogy hol, illetve mikor lesz a találkozó” – tette hozzá Sipos Jenő.

A magyarok 14 ponttal az élen állnak a G csoportban. A szerbeknek 13, a montenegróiaknak 8, a litvánoknak 6, a bolgároknak 2 pontjuk van. A szerbek és a litvánok már csak egy meccset játszanak, a magyarok a bolgárok után a montenegróiakkal csapnak össze vasárnap a Puskás Arénában.

Borítókép: GEORGI PALEYKOV/NurPhoto via AFP

Videók