Megvan az első győzelem az Európa-bajnoki selejtezősorozatban

A magyar női labdarúgó-válogatott fölényes győzelmet aratott a szezonzárón.


A magyar női labdarúgó-válogatott megszerezte első győzelmét az Európa-bajnoki selejtezősorozatban: Markó Edina szövetségi kapitány együttese kedden négy góllal múlta felül a letteket Szombathelyen.

A magyar csapat végig nagy fölényben játszott, számos helyzetet alakított ki a felázott pályán, és úgy is nagyon magabiztosan győzött idei utolsó tétmérkőzésén, hogy sok gólszerzési lehetőség kimaradt. Mindkét oldalon volt egy-egy büntető, de ezekből nem született gól.

Markó Edina szövetségi kapitány a találkozó lefújása után elmondta:

"Mindig nehéz, amikor egy gyengébb ellenféllel szemben diktálni kell a ritmust és folyamatosan kezdeményezni kell. Megbeszéltük a szünetben, hogy itt most nincs mese, az a feladatunk, hogy támadjunk, gyorsítsuk a tempót a vizes talaj ellenére. A mai eredményt nem szabad túlértékelni, tudjuk, hogy mennyi munka van még hátra, de egyértelműen előre haladunk. Összességében nagyon örülök a mai győzelmünknek, amely ennek egy lépése." - olvasható az MLSZ oldalán.

A magyarok legközelebb április 10-én az izlandiakat fogadják.

A küzdelmek kilenc csoportban zajlanak, a győztesek mellett a három legjobb második jut ki a 2021-es kontinensviadalra, a további hat második pedig 2020 októberében pótselejtezőt játszik a maradék három helyért. Anglia rendező jogán automatikus résztvevő.

Női Eb-selejtező, F csoport, 4. forduló:
Magyarország-Lettország 4-0 (2-0)

gól: Jakabfi (13.), Zeller (36.), Fenyvesi (55.), Pusztai (77.)

A csoport állása: 1. Svédország 9 pont/3 mérkőzés (16-1), 2. Izland 9/3 (11-1), 3. Magyarország 4/4 (5-9), 4. Szlovákia 4/4 (2-9), 5. Lettország 0/4

Borítókép: MLSZ

 

Videók