Marco Rossi nyilatkozata új fényben

Szabó László jegyzete, melyben teljesen új nézőpontból közelíti meg a válogatott Eb-sorsolását.


Szabó László, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének (Fodisz) elnöke, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, valamint 2019 májusától a Magyar Sakkszövetség elnöke megszállottan rajong a sportért.

Mindemellett végtelenül pozitív ember, aki soha nem az akadályokat, hanem a lehetőségeket látja önmaga és a képviselt sportágai előtt. Nemrég újraírta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának nyilatkozatát, amely így teljesen új értelmet nyert. Jegyzetét változtatás nélkül közöljük.

Marco Rossi nyilatkozata:
“Mondtam már korábban is, hogy sosem volt szerencsém a sorsolásokon és ez ma is bebizonyosodott.
Egyértelműen ez a legnehezebb csoport amibe kvalifikáció esetén kerülhettünk: három nálunk sokkal erősebb ellenfélről beszélünk, hiszen a 2016-os Európa-bajnokság négy elődöntőséből három a mi csoportunkban van, a negyedikkel pedig a selejtezők során játszottunk.”

Nagy Marco Rossi hívő vagyok, éppen ezért veszem a bátorságot, hogy leírjam, szerintem hogyan kellett volna szólnia a nyilatkozatának (miután természetesen világossá teszi, hogy 1) még nem jutottunk ki, 2) és persze mindent megteszünk érte, annak tudatában, hogy 3) nagyon nehéz lesz, ezért kérjük mindenki támogatását).

“Nagyon lelkes vagyok a sorsolás kimenetelét látva! A világ legjobb csapatai közül hárommal játszhatnánk, a franciákkal és a portugálokkal ráadásul a gyönyörű Puskás Stadionban, jó ötvenezer magyar szurkolóval a hátunk mögött. A csapatomnak, a stábomnak és nekem is extra motivációt ad ez a csoportbeosztás. Korunk futballjának legjobbjaival küzdhetnénk meg, mi adhatna ennél nagyobb lökést a magyar gyerekeknek, hogy futballozni kezdjenek?! Tisztában vagyunk az erőkülönbségekkel, tudjuk, hol a helyünk, de ezt a sorsolást csodálatos lehetőségnek látom. A Jóisten ismét a tenyerén hordozott minket, hajrá, magyarok!”

Satöbbi, satöbbi, satöbbi.
Tehát: hajrá, magyarok!

Kíváncsiak vagyunk az Ön véleményére is. Mit szól Szabó László írásához? Írja meg nekünk kommentben!

Borítókép: MLSZ

Videók