Marco Rossi fontos kéréssel fordult a szurkolókhoz

A szövetségi kapitány a fegyelmezett szurkolói magatartás fontosságára hívta fel a figyelmet.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, Marco Rossi kihirdette keretét a következő két vb-selejtezős mérkőzésre. A Magyar labdarrúgó-válogatott szövetségi kapitánya beszélt a csapat mögött álló kontinensviadalról, a most bekerülő újonnan bekerülő játékosokról és a válogatottra váró mérkőzésekről is. Egyúttal fontos kéréssel fordult a szurkolókhoz.

„A szurkolók gyakorlatilag a 12. játékosok, akik nem a pályán, hanem a lelátón játszanak. Nagyon nagy alázattal, de szeretném megkérni most őket, hogy ne csináljanak butaságokat" - kezdte.

"Mit értek ez alatt? Ne illessék sértő jelzőkkel az ellenfeleket, ne cigányozzanak, ne bu∗∗∗zanak."

"Ezekről mindenki tudja, hogy szankcionálhatják. Számunkra nagy veszteség, ha zárt kapuk mögött kell játszanunk. Egészen más egy mérkőzés 65 ezer szurkolóval, akik leüvöltik az ellenfelet és teljesen más zárt kapuk mögött. Óriási lendületet jelent a támogatás, még számomra is, pedig csak a kispadon ülök."

"Gondoljanak bele a játékosok helyzetébe, akik a pályán teljesítenek! Még egyszer kérem a szurkolókat, hogy mellőzzék azokat a viselkedéseket, szavakat, jelzőket, ami számunkra nehézségeket okozhatnak és előre is szeretném megköszönni a segítségüket ebben" - zárta kérését.

Borítókép: mlsz.hu

Videók