Marco Rossi: Ez mindenkivel szemben tiszteletlen volt

A Magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya reagált az angol-magyaron történt szurkolói megnyilvánulásokra.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, az angol szövetség az UEFA-hoz fordult a Magyarország-Anglia vb-selejtezős összecsapáson történt rasszista megmozdulások miatt. A beszámolók szerint a magyar szurkolók egy kis csoportja fütyüléssel, huhogással és rasszista megnyilvánulásokkal illette az angol játékosokat. Az esetről számos sajtóorgánum számolt be a világon. A történtekre Marco Rossi is reagált a SkySports kérdésére.

A magyarok szövetségi kapitánya elmondta, nagyon sajnálja, ami történt.

"Sajnálom azt, ami történt. Ez mindenkivel szemben tiszteletlen volt, nem csak a játékosokkal szemben, de amit nem tudok kontollálni az nem tőlem függ" - fejtette ki.

A meccset megelőzően egyébként Rossi külön felhívta a szurkolók figyelmét arra, hogy sportszerűen szurkoljanak.

"Gondoljanak bele a játékosok helyzetébe, akik a pályán teljesítenek! Még egyszer kérem a szurkolókat, hogy mellőzzék azokat a viselkedéseket, szavakat, jelzőket, ami számunkra nehézségeket okozhatnak és előre is szeretném megköszönni a segítségüket ebben" - mondta akkor.

Borítókép: mlsz.hu

Sport365.hu - Szurkolói rasszizmusról cikkeznek világszerte, a FIFA-hoz fordul az angol szövetség

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) a nemzetközi szövetséghez (FIFA) fordul a csütörtök esti magyar-angol (0-4) világbajnoki selejtezőn tapasztalt rasszista szurkolói incidensek miatt. Az Európa-bajnoki döntős angol válogatott játékosai ellenséges légkört tapasztaltak a telt házas Puskás Arénában rendezett mérkőzésen.

Videók