Már ma eldőlhet, hogy távozik-e Storck

Döntéshelyzet előtt az MLSZ.


 

 A Magyar Labdarúgó Szövetségi csütörtöki elnökségi ülésén Bernd Storck szövetségi kapitány meghallgatása történik. Az esemény zártkörű, 16 órakor kezdődik - jelezte az nb1.hu. 

 

Fehér Csaba 11 éve ott volt pályán azon a meccsen, amikor Málta 2-1-re legyőzte Magyarországot. Az egykori 41-szeres válogatott futballista biztos benne, hogy most azok érzik magukat a legrosszabbul, akik Andorra ellen pályára léptek, és részesei voltak az 1-0-s vereségnek. Juhár Tamás volt válogatott labdarúgó úgy véli, nem kötelező a váltás, ha már az Eb-selejtezőre készülünk, míg Egri Viktor kommentátor szerint az MLSZ Bernd Storck helyére keresni fog egy új kapitányt, ám a német marad a szakmai igazgató.

 

"Egyértelmű, hogy sokan, nagyon rosszul érzik magukat az országban azok közül, akik egy kicsit is szeretik a focit. De senki nem érzi rosszabbul magát, mint azok a játékosok, akik szerepeltek az andorrai találkozón" - mondta a Sport 24-nek Fehér Csaba, a DIGI Sport szakkommentátora. "Ilyenkor az a jó, ha a futballista minél előbb pályára léphet, és újabb meccset játszhat akár a válogatottban, akár a bajnokságban, és ki tudja magából adni ezt a rossz érzést, kellemetlen emléket. De ez most a játékosoknak nem adatik meg. Úgy mentek a srácok szabadságra, hogy a vereség okozta terhet viszik magukkal" - tette hozzá a PSV egykori légiósa, aki szerint nem túlzás szégyennek nevezni az andorrai eredményt.

 

 

Nagy kérdés, hogy az MLSZ miképp reagál majd Bernd Storck csütörtöki beszámolójára. "Azt neki (Bernd Storcknak) kell eldöntenie, hogy egy ilyen mérkőzés belefér-e" - fogalmazott az egykori 20-szoros válogatott Juhár Tamás. "A mi időnkben ez mély problémákat vetett volna föl, és különböző döntéseket eredményezett volna. Nem tudom, hogy el lehet-e kezdeni már most egy új Eb-sorozatot azzal, hogy itt az ideje, nézzük meg új arcokat. Ez esetben nem is kötelező a váltás, de elmenni a történtek mellett nem lehet."

 

Egri Viktor, a DIGI Sport kommentátora szerint Storck nem marad kapitány, de azért nem marad munka nélkül. "Azt gyanítom, hogy Bernd Storckot le fogják váltani, keresnek helyette egy másik szövetségi kapitányt, viszont ő marad a szakmai igazgató. Szerintem ez az a megoldás, amellyel a legjobban ki tudna jönni ebből a helyzetből a szövetség. Storck elküldése minden pozícióból - lehetetlennek tűnik, annyira átalakítottak mindent az ő ízlése szerint, például az utánpótlásban."

Videók