Kötelező győzelem előtt a magyar válogatott

San Marino 2019 novemberében szerzett legutóbb gólt.


Vasárnap San Marino vendégeként folytatja a világbajnoki selejtezősorozatot a magyar labdarúgó-válogatott, amelynek kötelező begyűjtenie a három pontot, hogy ne kerüljön lépéshátrányba riválisaival szemben.

Marco Rossi együttesének erre minden esélye megvan, ugyanis egyrészt a miniállam ellen minden alkalommal legalább háromgólos különbségű győzelmet aratott a nemzeti csapat, másrészt hét találkozó óta veretlen.

Ilyen remek sorozatot legutóbb 2000 márciusa és 2001 áprilisa között produkált, akkor 12 meccsen nem talált legyőzőre, igaz, a négy siker és nyolc döntetlen között csak három tétmérkőzés volt. Utóbbiakat tekintve 2014 és 2015 októbere között nyolcszor maradt veretlen a magyar csapat, de akkor közte az oroszok elleni barátságos találkozón kikapott.

A magyarok már csak azért is egyértelmű esélyesnek számítanak, mert San Marino gólt 2019 novemberében szerzett legutóbb, győzni pedig 2004-ben tudott, akkor barátságos meccsen Liechtensteint múlta felül.

A magyar csapat csütörtökön a magasabban jegyzett lengyelekkel játszott 3-3-as döntetlent a vb-selejtezők európai nyitányán, San Marino pedig 5-0-ra kikapott Anglia vendégeként.
A csoport másik két vasárnapi találkozóján a lengyelekre szintén kötelező győzelem vár, mivel Andorrát látják vendégül, míg Tiranában a csoport két sikerrel rajtoló csapata, az albán és az angol csap össze egymással.

A csoportból az első helyezett jut ki a 2022-es, katari világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért. A magyar válogatottnak a pótselejtezőre még akkor is van esélye, ha a második helyet sem sikerül megszereznie, mivel tavaly ősszel megnyerte a kvartettjét a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban.

Az NL-ből ugyanis a két legjobb olyan csoportgyőztes csatlakozik a pótselejtező mezőnyéhez, amely a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapat egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben küzd majd meg a fennmaradó helyekért.

Európai vb-selejtezők, I csoport, 2. forduló:
vasárnap:
Albánia-Anglia, Tirana 18.00
Lengyelország-Andorra, Varsó 20.45
San Marino-Magyarország, Serravalle 20.45

A tabella:
1. Anglia 1 1 - - 5-0 3 pont
2. Albánia 1 1 - - 1-0 3
3. Lengyelország 1 - 1 - 3-3 1
Magyarország 1 - 1 - 3-3 1
5. Andorra 1 - - 1 0-1 0
6. San Marino 1 - - 1 0-5 0

Borítókép: mlsz.hu
 

Videók