Király Gábor: az eufória megrázza majd Magyarországot

Az egykori válogatott hálóőr szerint a szurkolók támogatásával "sok minden megtörténhet".


Az erős csoportellenfelekkel együtt is bízik a magyar labdarúgó-válogatott jó Európa-bajnoki szereplésében Király Gábor, aki a Hertha BSC ex-kapusaként adott interjút a Kickernek.

A magyar csapat a világbajnok franciákkal, a címvédő portugálokkal, valamint a 2014-es vb-győztes németekkel küzd majd a jövő évre halasztott tornán, előbbi két együttessel Budapesten, utóbbival Münchenben csap össze.

"Ezek természetesen nagyon erős ellenfelek. De minden mérkőzés 90 percig tart, és még az ilyen neves csapatokkal szemben is lehet meglepetést okozni" - fogalmazott a tavaly visszavonult hálóőr, aki Dzsudzsák Balázzsal holtversenyben, 108 szerepléssel válogatottsági rekorder Magyarországon.


(Kép: Federico Gambarini/picture alliance via Getty Images)


(Kép: Robert Szaniszló/NurPhoto via Getty Images)

A 44 éves sportember emlékeztetett a 2016-os, franciaországi Eb-re, amelyen a magyarok - vele a kapuban - csoportelsőként zártak abban a négyesben, amelyben ott voltak a portugálok, az osztrákok és az izlandiak. Szerinte most az is segíteni fogja a nemzeti együttest, hogy részben hazai pályán játszhat.

"Az eufória megrázza majd Magyarországot" - jósolta, hozzátéve: nagyon reméli, hogy addigra vége lesz a pandémiának, és a szurkolók támogatásával "sok minden megtörténhet".


(Kép: Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A magyar válogatott azzal biztosította a helyét a kontinensviadalon, hogy csütörtökön 2-1-re legyőzte az izlandi csapatot a pótselejtező döntőjében, a Puskás Arénában.

Kép: Getty Images

Videók