Kikapott az U21-es válogatott: 7 perc után már 2-0-ra vezettek a skótok

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 3-1-re kikapott Skóciában az Európa-bajnoki selejtező harmadik fordulójában, pénteken.


Gera Zoltán együttese, amely két győzelemmel rajtolt, már 77 másodperc után hátrányba került, miután Bowie a saját térfeléről indulva kicselezett négy magyar játékost is, mielőtt nyolc méterről a hosszú sarokba lőtt. Öt perccel később a házigazdák megduplázták előnyüket, miután Johnston beadását Mulligan senkitől sem zavartatva fejelte Hegyi kapujába.

Az első félidő jelentős részében gyengén védekező magyarok bő fél óra elteltével még nagyobb hátrányba kerültek, ugyanis a Benczenleitner szabálytalansága után megítélt büntetőt Doak értékesítette, s csak Hegyi bravúrjainak volt köszönhető, hogy nem alakult ki még ennél is nagyobb különbség a csapatok között
.
A hajrában aztán Kovács Barnabás egy szöglet után - szinte a semmiből - szépített, s a magyarok ezt követően is nyomás alatt tartották a hazai kaput, de nem tudtak újra betalálni.

A fordulás után jóval kevesebb volt a feljegyzésre érdemes esemény, a skótok - akik az utolsó percekre emberhátrányba kerültek - magabiztosan őrizték előnyüket a lefújásig.
Eredmény (az UEFA honlapja alapján):
B csoport, 3. forduló:
Skócia-Magyarország 3-1 (3-1)
------------------------------
gólszerzők: Bowie (2.), Mulligan (7.), Doak (32., 11-esből), illetve Kovács (43.)
piros lap: Johnston (97.)
Az állás: 1. Spanyolország 6 pont/2 mérkőzés (7-0), 2. Magyarország 6/3 (6-3), 3. Belgium 6/2 (3-0), 4. Skócia 3/2, 5. Kazahsztán 0/2 (0-3), 6. Málta 0/3 (0-11)

A hatosból a csoportelső automatikusan kijut a 2025-ös szlovákiai kontinensviadalra, míg a másodikra pótselejtező vár. A selejtezősorozat jövő októberig tart, a magyarok jövő kedden a belgákat fogadják az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Borítókép: MLSZ.hu

Videók