Két hollandiai légiós az U21-es válogatott keretében

Málta ellen szerepel barátságos mérkőzésen a magyar korosztályos válogatott a jövő héten, szerdán a Bozsik Stadionban, Róth Antal szövetségi kapitány kedden kihirdette a mérkőzésre szánt keretét.


Az U21-es válogatott győzelemmel kezdte az Európa-bajnoki selejtezőket, júniusban Albánia otthonában tudott nyerni (1–2).

Róth Antal együttese a tétmérkőzések szeptemberi folytatása előtt Máltával találkozik barátságos mérkőzésen a válogatott a Kispesten, augusztus 14-én 17.30 órakor.

"Örömteli, hogy az OTP Bank Liga csapatai a korábbinál nagyobb számban foglalkoztatnak fiatal magyar játékosokat. Az első fordulókat alapul véve több mint húsz U21-es fiatal lépett pályára, és a korábbiaknál több időt is töltött ott. Szintén biztató, hogy a még fiatalabbak tekintetében is nagy az előrelépés, ők is többen szerepeltek az élvonalban, mint a korábbi időszakban." – fogalmazott a kerethirdetés kapcsán Róth Antal, aki hozzátette, az eredményes szereplés kulcsa, hogy jó formában játszó tehetségek közül lehessen válogatni.

A szövetségi edző kiemelte: Otigba Kenneth is szerepelt a holland bajnokságban a hétvégén, tehát vélhetően ő is előrébb tart, mint a múltban.

Az alapemberek közül egyedül Kovács István, a Videoton FC támadója maradt ki az U21-es csapatból, hiszen ő Egervári Sándor meghívása után a felnőtt válogatottal készül.

Kelemen Dávid visszatér a keretbe bokasérülése után, míg ismét kerettag Kleinheisler László a Videoton FC, és Vernes Richárd a Budapest Honvéd támadója is.

"Málta az előző korosztály számára sem bizonyult könnyű ellenfélnek, akkor 3-1-re nyert a csapat idegenben, és edzőkollégám jelezte, a Budapestre érkező generáció tagjai még jobbak. Ez abból a szempontból nem is baj, hogy szeptember elején nehéznek ígérkező Eb-selejtező vár ránk a 4. csoport élén álló bosnyák csapat ellen." - tette hozzá a szövetségi edző.

Az U21-es válogatott szeptember 5-én, Kecskeméten lép pályára a bosnyákok ellen.

LABDARÚGÁS
Az U21-es válogatott kerete: 
Kapusok:

Jova Levente (Ferencvárosi TC)
Dombó Dávid (Szombathelyi Haladás)

Védők:

Szolnoki Roland (Videoton FC)
Baráth Botond (Budapest Honvéd)
Otigba Kenneth (SC Heerenveen)
Poór Patrik (MTK Budapest)
Kelemen Dávid (MTK Budapest)
Farkas Norbert (Puskás Akadémia FC)

Középpályások:

Adorján Krisztián (FC Groningen)
Patvaros Zsolt (Kecskeméti TE-Phoenix Mecano)
Windecker József (MVM Paks)
Vécsei Bálint (Budapest Honvéd)
Szakály Attila (Szombathelyi Haladás)
Vernes Richárd (Budapest Honvéd)
Gyurján Bence (Szombathelyi Haladás)
Kleinheisler László (Videoton FC)

Támadók:

Radó András (Szombathelyi Haladás)
Ugrai Roland (Szombathelyi Haladás)
Bese Barnabás (MTK Budapest)
Bacsa Patrik (Diósgyőri VTK)

Videók