Juhász és Király mellett mások is búcsúznak a svédek ellen

Az Andorra ellen világbajnoki selejtezőt követően két nappal Svédország ellen lép pályára a magyar válogatott a Groupama Arénában.


 

 A felkészülési mérkőzés kiváló alkalmat nyújt Király Gábor és Juhász Roland búcsúztatására, akik már nem húzzák többet magukra a címeres mezt. Két másik labdarúgót is köszönthetnek majd a nézők a nemzeti tizenegytől való visszavonulásuk alkalmából, ugyanis Vanczák Vilmos és Hajnal Tamás sem szerepel többet a válogatottban. 

„Arról már visszavonulásuk bejelentésekor döntés született, hogy a két nyári Eb-résztvevő, az összes meccset végig védő Király Gábor, és a három találkozón szerephez jutó Juhász Roland ezen a találkozón léphet még egyszer pályára. A játékosoktól érkező visszajelzések után pedig az is kijelenthető, hogy az MLSZ két további nemzetközi és válogatott karrierrel rendelkező futballistát, Hajnal Tamást és Vanczák Vilmost is a stadionban fogja köszönteni a szurkolók segítségével válogatott pályafutásuk lezárásaként" - olvasható az MLSZ honlapján.
 
Király és Juhász a kontinensviadalt követően jelentették be, hogy visszavonulnak a válogatottól. A szombathelyi kapus 107, a fehérvári védő pedig 94 alkalommal öltötte magára a címeres mezt, így a válogatottsági örökrangsorban előbbi az első, utóbbi a negyedik.
 
A jelenleg a Ferencvárosban futballozó középpályás, Hajnal 2004 és 2013 között 59-szer szerepelt a nemzeti együttesben, amelynek színeiben hétszer volt eredményes. A nyáron a másodosztályú Puskás Akadémiához igazolt védő, Vanczák pedig 2004 és 2015 között 79-szer kapott lehetőséget és négy gólt szerzett.
 
Bernd Storck szövetségi kapitány korábban elmondta, nagyon fontos számára, hogy a nemzeti csapatot tovább alakíthassa a Svédország elleni találkozó tapasztalatainak felhasználásával, és hogy fiatal, korábbi U21-es játékosokat próbáljon ki élesben.

Videók