Igazi katlanban lép pályára az U21-es válogatott

A magyar válogatott taktikai edzéssel zárta a felkészülést az első osztályú Atromitosz stadionjában a Görögország elleni hétfői Eb-selejtező előtt.


 

 
A válogatott a rögzített játékhelyzeteket és a támadásvariációkat gyakorolta a mérkőzés előtti utolsó edzésén a Periszteri Stadionban, ahol napsütés és 20-22 fok várta a játékosokat. 
 
Perisztéri egy saját önkormányzattal rendelkező városrész Athén külvárosában a városközponttól 5 km-re. Itt található a görög Szuperligában futballozó Atromitosz otthona, a Periszteri Stadion – a hétfői Eb-selejtezőt is itt játsszák majd a válogatottak.
 
 „A félelmet nem ismerő csapat otthona” – hirdetik a stadion feliratai. A görög szurkolók félelmetes hangulatot tudnak kelteni: a magyar csapat edzésén jól hallható volt, micsoda buzdítást csapnak a szomszédos kosárlabdacsarnokban, és várhatóan hétfő este sem hagyják majd cserben a csapatukat.
 
Támadásban az utóbbi hetekben remek formát mutató Prosser Dánielben is bízhat majd a csapat: a Budapest Honvéd csatára a görög Nikolaosz Jonnidisszel közösen 5 góllal vezeti a 4-es csoport góllövőlistáját.
 
– Remélem, hogy lehetőséget kapok holnap, és ha így lesz, góllal, gólpasszal igyekszem majd segíteni a csapatot. A pálya közepén futballozva erre lehetőségem is lesz, bízom benne, hogy lesz keresnivalónk a támadóharmadban – fogalmazott Prosser, aki a portugálok ellen pont így: góllal és gólpasszal zárt.
 
A magyar válogatott október 10-én, 16:30-kor lép pályára, a 18 fős keret minden játékosa egészségesen várhatja a meccset.
 
A csoport további mérkőzései: Izrael–Albánia, Liechtenstein–Portugália.
 
A selejtezőcsoport állása:
 
1. Portugália 7-2-0 27-4 23 pont
2. Izrael 5-3-1 17-4 18 pont 
3. Albánia 3-3-3 11-16 12 pont 
4. Magyarország 3-3-3 18-13 12 pont 
5. Görögország 3-1-5 10-13 10 pont 
6. Liechtenstein 0-0-9 0-33 0 pont 
 
Portugália már kijutott a 2017-es Európa-bajnokságra, Izraelnek még van esélye pótselejtezőt játszani, de ehhez le kell győznie Albániát, hogy a négy legjobb második helyezett közé kerüljön. Ha ez így lesz, akkor a magyar csapatnak a döntetlen is elég a harmadik helyhez Görögország ellen.
 

Videók