Gulácsi: Köszönettel tartozom a fiúknak a győzelemért

A Leipzig magyar kapusa szívéről nagy kő esett le.


Gulácsi Péter szerint a magyar labdarúgó-válogatott megérdemelte az Eb-részvételt érő győzelmet Izland ellen a csütörtöki pótselejtezőn.

A csapat a hajrában fordított, miután a kapus hibájából a 11. percben hátrányba került: Gulácsi bevédte Gylfi Sigurdsson fogható szabadrúgását.

"Utána 80 percen keresztül csaknem megőrültem. Megpróbáltam valahogy kihúzni a meccset, így meg kell köszönnöm a fiúknak a győzelmet" - idézte a dpa az RB Leipzig kapusát. A német hírügynökség úgy fogalmaz, az "amúgy megbízható" Gulácsi hibája után a magyar válogatott - amelyben az ugyancsak lipcsei Willi Orbán is szerepelt - Nego Loic (88. perc) és Szoboszlai Dominik (92.) góljával jutott ki a részben budapesti rendezésű Eb-re.

Sport365.hu - Csodálatos magyar fordítás, Szoboszlai góljával Eb résztvevő Magyarország

A magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki pótselejtezőn hazai pályán Izland válogatottját fogadta. A találkozót Izland együttese kezdte jobban, egy szöglet után Palsson fejesét bravúrral védte Gulácsi. A tizedik percben veszélyes helyről jutottak szabadrúgáshoz az északiak. A 17 méterről elvégzett pontrúgás kicsúszott kapusunk kezéből, aminek következtében Izland megszerezte a vezetést.

"Drámai győzelem volt, de sikerült - jelentette ki Gulácsi. - Egész héten azt járt a fejünkben, hogy ha kijutunk az Eb-re, hazai közönség előtt játszhatunk, ez nem sok futballistának adatik meg."

A négy éve nyolcaddöntős magyar válogatott története során először jutott ki kétszer egymás után a kontinensviadalra. A jövő nyárra halasztott Eb-n a németekkel, a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal szerepel majd azonos csoportban, utóbbi kettővel a Puskás Arénában csaphat össze.

"Megérdemeltük a győzelmet! Ez egy nagyszerű eredmény Magyarország számára és biztos vagyok benne, hogy jövőre szurkolók előtt léphetünk pályára" - mondta Gulácsi Péter. A magyar válogatott vasárnap Szerbiát fogadja a Nemzetek Ligájában.

Sport365.hu - "Ez nem sikerült volna a csapat nélkül" - Szoboszlai Dominik

A Magyarország-Izland Európa bajnoki pótseljtező találkozó után Erik Hamrén az izlandiak szövetségi kapitánya így értékelte a mérkőzést. "Nagyon csalódott vagyok, öt percre voltunk az Európa-bajnokságtól. Csalódott vagyok. Gratulálok Magyarországnak, nagyszerű nyár elé néznek!" A sport365.hu kérdésére elmondta, hogy vegyesek voltak az érzései, poklot érzett, rengeteg érzés tört rá, és ezek egyike sem jó.

Borítókép: Laszlo Szirtesi - UEFA/UEFA via Getty Images

Videók