Gera Zoltán bízik a jó folytatásban

A szövetségi edző szerint a fiataloknak bátrabban kell játszaniuk.


Ahogy arról beszámoltunk a magyar U21-es csapat kikapott Ausztriától barátságos mérkőzésen a Puskás Arénában. A csapat szövetségi edzője, Gera Zoltán értékelt a léfújást követően.

"Az első félidőt elég bátortalanul kezdtük, nagyon passzívak voltunk, nem kértük a labdát, távol voltunk egymástól, ebből voltak az ellenfelünknek lehetőségei. Kevés helyzetet alakítottunk ki a szünet előtt. Félidőben azt beszéltük meg, hogy ne féljünk a labdától, bátrabban futballozzunk. A második félidő jobban nézett ki, közben átálltunk négy védőre és a cserék is hoztak lendületet a csapatba. Sajnálom, hogy egy pontrúgás miatt vesztettük el a mérkőzést, de azt kell látni, hogy egy jó csapat ellen játszottunk. A második játékrésszel elégedett vagyok szervezettebbek voltunk. A három belsővédővel az volt a célunk, hogy többet birtokoljuk a labdát, ez most nem jött be. Lépegetünk előre. Nagyon remélem, hogy ezzel a hat mérkőzéssel letudtuk a felkészülési időszakot és jövő márciustól eredményesebben fogunk játszani és több gólt fogunk rúgni."

Borítókép: MLSZ

Forrás: MLSZ

Sport365.hu - A fiataloknak sem sikerült győzelemmel avatni a Puskás Arénát

U21-es válogatottunk idei utolsó felkészülési mérkőzésén Ausztriát fogadta a Puskás Arénában. A fiataloknak sem sikerült győzelemmel avatni a stadiont, 1-0-s vendéggyőzelem született. A Gera Zoltán vezette U21-es válogatott a múlt heti, észak-írországi döntetlen után hétfőn este a Puskás Arénában játszotta le idei utolsó felkészülési mérkőzését.

Videók