Eggyel magasabb szintre lépne Kádár

A lengyel gloswielkopolski.pl közölt egy beszélgetést a magyar válogatott és a Lech Poznan védőjével, Kádár Tamással.


Ebben természetesen kiemelik, hogy mekkora meglepetést szolgált a magyar csapat azzal, hogy megnyerte csoportját a franciaországi Európa-bajnokságon.
 
,,Csak az előnyünkre szolgált, hogy senki nem várt tőlünk komoly teljesítményt" - mondta el Kádár. ,,Mentálisan nagyon erősek voltunk és csapatként jól működtünk."
 
A cikkben megemlítik, hogy bár a torna előtt sérüléssel bajlódott, végül a játékpercek 84.7 százalékát lejátszotta Kádár. Teljesítményét megdobja, hogy mind a négy mérkőzésen balbekket játszott, pedig középhátvédként érzi jól magát igazán.
 
,,A Poznanban is ott játszottam már egy ideje, úgyhogy nem volt ez újdonság számomra. Bármit bevállalnék a válogatottért" - jelentette ki Kádár.
 
Természetesen szó esett a válogatott talán legnagyobb sztárjáról, a belgák ellen az ujját eltörő Király Gáborról is; a cikkben rekordkorát (az Európa-bajnokságok történetének legidősebb pályára lépő játékosáról beszélünk) és legendás mackónadrágját is megemlítik.
 
,,Gábor a legidősebb a csapatban, ennek megfelelően ő a vezetőnk. Geráról elmondhatjuk ugyanezt a maga 37 évével. Nekik hatalmas tapasztalatuk van, hiszen már Angliában és Németországban is játszottak. Mindenki nagyon tiszteli őket. Nekik is köszönhető, hogy nem csak a pályán, de azon kívül is remek közösséget alkotunk" - árulta el a védő.
 
Ezután érkeztek el talán a legfontosabb kérdéshez: most, hogy megmutatta magát Európában, vajon hol folytatja Kádár?
 
,,Jó kérdés. Mindenki egyre magasabb szinten szeretne játszani. A lengyel bajnokság színvonala magas, de én szeretnék még ennél is feljebb lépni. Nem tudom, hogy ez most történik-e meg vagy később. Szeretem ezt a klubot, imádom a szurkolókat. De szeretnék még jobb játékossá válni, és a legmagasabb szinten futballozni. Miért ne éppen most történjen meg ez?" - teszi fel a költői kérdést.

Videók