Egervári győzelmeket vár a válogatottól

Győzelmet vár csapatától Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a június 3-i, Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen, valamint a négy nappal később sorra kerül San Marino elleni Európa-bajnoki selejtezőn.


Mivel többeknek még klubjában tétmérkőzése van, ezért csak a keret egy része találkozott szerdán a szövetség telki edzőközpontjában. A szakember szerint az összetartásnak így is nagy jelentősége van, ugyanis a gárda nem "szabadságról esik be."
- Mindenképpen szeretnénk elkerülni azt, ami tavaly történt, amikor is az idény végén két nem túl szerencsés összecsapást játszott a válogatott - utalt a szakember az akkor a nyári világbajnokságra készülő németektől, valamint a hollandoktól elszenvedett nagy arányú vereségre. - Természetesen nem szabad lebecsülnünk az ellenfeleinket, a luxemburgiak legyőzték a szlovákokat, valamint a románokkal is egy szoros mérkőzést játszottak. Ennek ellenére mi vagyunk az esélyesek, és persze az a mérkőzés is a San Marino elleni Európa-bajnoki selejtező jegyében telik majd.
A legnagyobb változás a keretben a csatársorban történt, ugyanis a sérült Szalai Ádám, Rudolf Gergely, Priskin Tamás trió helyett ezúttal a Tököli Attila, Szabics Imre, Németh Krisztián hármas szerepel az együttesben. Utóbbiról a kapitány elmondta, behívása amolyan megelőlegezett bizalom.
- Sokáig a korosztályának a meghatározó alakja volt, most kicsit nehezebb helyzetben van, de azzal, hogy a válogatottnál lehetőséget kap, utolérheti magát. Ráadásul a rutinosabb játékosok olyan értékeket oszthatnak meg vele, ami fontos lehet a fejlődésében - mondta Egervári.

MTI

Videók