Eb-ellenfelek: a németeket legutóbb megvertük, a skótoktól kikaptunk

Kiderült, melyik három válogatottal találkozik az Európa-bajnokság csoportkörében a magyar együttes.


A házigazda németek mellett a skótokkal és a svájciakkal mérkőzik meg a csoportkörben a magyar válogatott. Nézzük, milyen eredmények születtek ellenük a közelmúltban.

A németekkel az 1954-es világbajnoki döntő után először a 2021-es Európa-bajnokságon találkozott tétmérkőzésen a magyar csapat. Münchenben kétszer is vezetni tudtunk, de mindkét alkalommal egalizált a házigazda és végül ők jutottak tovább. 2022-ben a Nemzetek-ligájában Budapesten 1-1-es döntetlen született, Lipcsében Szalai Ádám fantasztikus sarkazása magyar győzelmet ért.

Több mint öt éve, 2018 márciusában, barátságos mérkőzésen fogadtuk a skótokat, ez volt Georges Leekens második meccse a válogatott kispadján. Akkor Matt Philips góljával a vendégek győztek. A skótokkal téttel bíró összecsapáson sosem találkoztunk, legutóbb 2004-ben, még Lothar Mattäus irányításával vertük meg őket.

A svájciakkal azonos csoportba kerültünk a 2018-as világbajnokság kvalifikációjában. Budapesten küzdelmes meccsen 3-2-re nyertek, egy évvel később Baselben 5-2-re ütötték ki a magyar együttest. Barátságos mérkőzésen 25 éve (1998. november 18), tétmeccsen 1981 októberében győztük le őket.

Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezdenek, majd június 19-én Stuttgartban Németországgal játszanak, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkoznak a kontinenstornán.

Borítókép: Stuart Franklin/Getty Images

Videók