E. Jankauskas: Magyarország a csoportunk egyértelmű favoritja

A litvánok mestere elismerően beszélt a magyar válogatottról.


Amennyiben Marco Rossi szövetségi kapitány veretlenül éllovas együttese ismét begyűjti a három pontot, akkor bebiztosítja részvételét a németországi kontinenstornán.

Döntetlen és vereség esetén is kijuthatnak a magyarok, de ahhoz már némi segítség is szükségeltetik a csoport másik találkozóján. Ha a mindkétszer legyőzött Szerbia nem szerez több pontot Montenegró ellen, mint Magyarország Litvániában, akkor az egymás elleni eredmények miatt már nem tudja megelőzni a magyar csapatot, amely így biztos kijutóvá válna. Ez azt jelenti, hogy kaunasi döntetlen esetén Montenegró belgrádi pontszerzése, litvániai vereség esetén pedig Montenegró szerbiai győzelme érne magyar kijutást.

A litvánok fontos győzelemről érkeznek, Bulgáriát verték idegenben, amivel feljöttek a csoport negyedik helyére.

"Ez a győzelem nagyon fontos számunkra, kellő önbizalmat ad nekünk, különösen annak fényében, hogy nagyon sokáig kellett rá várnunk. Az is nagyon örömteli, hogy szép játékstílussal győztük le ellenfelünket. Jó hangulatban és formában vagyunk, és várjuk a következő mérkőzéseket” - mondta Edgaras Jankauskas szövetségi kapitány.

A csapat fizikai állapotát is jellemezte.

„Nincsenek komolyabb sérülések a csapatban. Vannak a szokásos kisebb zúzódások, és természetesen sok a fáradtság, de nincsenek jelentős egészségügyi panaszaink, és ez nagyon biztató hír számunkra. Remélem, hogy a játékosok fáradtsága elmúlik, és a mérkőzés napján teljesen készen állunk" - hangsúlyozta a tréner.

A közelgő magyarországi ellenfélről szólva Jankauskas nem spórolt pozitív szavakkal.

„Szerintem nagyon megérdemelten állnak a csoport első helyén. A magyarok mindössze két gólt kaptak, és olyan csapat, amely mindkét alkalommal legyőzött egy erős szerb együttest. Magyarország a csoportunk egyértelmű favoritja, így nagyon jó tapasztalat lesz számunkra. Jó formában vannak, magabiztosak, így ez egy újabb jó teszt lesz egy nagyon erős csapat ellen.”

E. Jankauskas a szurkolók támogatásával is elégedett volt mind a kaunasi, mind a hétvégi, bulgáriai mérkőzésen.

„Természetesen hatalmas támogatást kap a csapatunk. Már volt alkalmunk átérezni az itteni hangulatot, így a csapat mindenképpen szeretné újra átélni a mérkőzés izgalmát, és kiérdemelni a szurkolók ovációját utána. Éreztük a támogatásukat az úton, és láttuk a szurkolók örömét, amikor eljöttek. Látva azokat az embereket, akik időt, pénzt nem sajnálnak, akik mindenhová a csapattal utaznak, mindent meg akarunk tenni azért, hogy azok az emberek, akik Bulgáriában voltak, és azok is, akik kedden eljönnek a stadionba, ne sajnáljanak sem időt, sem mást" - fogalmazott a szurkolókhoz intézett üzenetében az edző.

Borítókép: Márkus Boróka / Sport365

Videók