Csatárínség! Már Németh Krisztián is a Luxemburg elleni keretben

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a május 25-i összetartásra várt válogatott keretet. A válogatott csatárgondokkal küzd, ezt mutatja, hogy a görög Volosz csapatában kispadozó Németh Krisztián is befért a keretbe.


A magyar válogatott június 3-án Luxemburgban játszik felkészülési mérkőzést a házigazdákkal, majd négy nappal később tétmérkőzésen lép pályára: San Marinóban szerepel Európa-bajnoki selejtezőn. Egervári Sándor szövetségi kapitány kijelölte a válogatott keretét, amely elsősorban a támadósorban változott a korábban megszokott összetételéhez képest: Szalai Ádám, Priskin Tamás és Rudolf Gergely sérülés miatt nem léphet pályára a mérkőzéseken, ezért a szakmai stáb meghívta Szabics Imrét és Németh Krisztiánt is az együttesbe - tájékoztat az mlsz.hu

A válogatott tagjai május 25-én találkoznak először, a kétnapos, három edzésből álló összetartáson azok a futballisták vesznek részt, akiket klubcsapatuk elenged addigra szabadságra, a teljes keret csak a mérkőzések előtti edzőtáborozás kezdetén, vagyis május 30-án találkozik.

- A keretben a legjelentősebb változás érthető módon a támadósorban van, hiszen az elmúlt évben köztünk lévő mindhárom csatár, Szalai, Rudolf és Priskin is sérült, ezért itt kényszerű változtatásokat kellett eszközölnünk
- fogalmazott Egervári Sándor. - A két rutinos csatár, Szabics és Tököli utóbbi időben nyújtott teljesítménye kapcsán örömmel tapasztaltuk az előrelépést, míg az utóbbi időszakban klubcsapatában többet szereplő Németh Krisztián esetében kiváló lehetőség kínálkozik arra, hogy felzárkózzon a többiekhez a válogatottban.

A válogatott kerete

Kapusok: Király Gábor (1860 München), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers FC), Fülöp Márton (Ipswich Town FC)
Védők: Lázár Pál (Videoton FC), Lipták Zoltán (Videoton FC), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Vanczák Vilmos (FC Sion), Laczkó Zsolt (DVSC-TEVA), Pintér Ádám (Real Zaragoza)
Középpályások: Gera Zoltán (Fulham FC), Koman Vladimir (UC Sampdoria), Elek Ákos (Videoton FC), Varga József (DVSC-TEVA), Vadócz Krisztián (Osasuna FC), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Koltai Tamás (Győri ETO), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA)
Támadók: Tököli Attila (Kecskeméti TE-ERECO), Szabics Imre (Sturm Graz), Németh Krisztián (Olimpiakosz Volosz)

 

Videók