BRÉKING: Egy korszak lezárult, Király elköszönt a válogatottól

Király Gábor kedd este, honlapján jelentette be, hogy a többé nem lép pályára a válogatottban. A veterán kapus mostantól klubcsapatára, a Haladásra koncentrál.


„Sokszor hangoztattam, nekem a piramis csúcsa a nemzeti csapatban szerepelni, és amíg hívnak, addig szeretném a magyar válogatottat szolgálni. A motivációm és az elkötelezettségem most is megvan, de a profi labdarúgásban eltöltött 24 év -ebből 18 válogatottként - nem múlt el a testemben nyomtalanul. A Haladásban végigjátszott tavalyi szezon után pihenés nélkül vágtam neki a nyári Európa-bajnokságra való több, mint egyhónapos kemény felkészülésnek.

Minden erőmet beleadtam, de közben a szervezetem jelezte, hogy itt a határ! Maximalista vagyok és maximális teljesítményt szeretnék nyújtani, azonban 40 esztendősen ez már klub és válogatott szinten együtt nem megy. Bernd Storck, szövetségi kapitány az Európa-bajnokság után nekem adta a döntés jogát a folytatásról.

Én úgy döntöttem, hogy nem lehet méltóbb a búcsú egy olyan Európa-bajnoki szereplésnél, ami igazi futball-lázat váltott ki, és rengeteg örömöt okozott a magyar embereknek és miután ismét visszakerült a magyar labdarúgás az európai „nagyszínpadra”. Mérhetetlenül hálás vagyok, hogy 107 alkalommal viselhettem a címeres mezt! Nagyon sok szeretet, bíztatást kaptam a szurkolóktól a 18 év alatt, köszönöm nekik. Márcsak a belém vetett bizalom okán is igyekszem az energiáimat a magyar labdarúgás szolgálatába állítani a jövőben is, a Szombathelyi Haladás játékosaként és a KirálySport vezetőjeként. A válogatottnak pedig maradok feltétlen híve!

Király Gábor"

Király 107-szer védett a magyar nemzeti csapatban, így magyar válogatottsági rekorderként vonul vissza. A nyáron 40 évesen ő lett a legidősebb focista, aki valaha pályára lépett Európa-bajnokságon.

Videók