Bernd Storck visszaszólt a magyar szurkolóknak

Rosszul esett neki a füttyszó, és a negatív hangulat.


Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem volt megelégedve a szurkolók hozzáállásával a feröeriek felett aratott 1–0-ás győzelmet követően.

A szövetségi kapitány így értékelt az M4 Sportnak:

„Meglepődtem a hangulaton itt a stadionban. Nem könnyű úgy focizni, hogy a szurkolók az ellenfelet támogatják. Ennek ellenére szeretnék gratulálni a csapatnak, hogy a második félidőben nem hagyta magát befolyásolni ezáltal. Nem volt egyszerű. Talán nagy volt az elvárás a szurkolók részéről, hogy jobban fogjuk zárni ezt a sorozatot. Én sem vagyok elégedett. A harmadik helyen zártunk, igaz, több pontot is szerezhettünk volna. Sokat elajándékoztunk, főként az elején. Ez a reakció egyfajta összegzés volt a drukkerektől. A játékosoknak megköszöntem a teljesítményüket az öltözőben. Ilyen hangulatot nem éltünk még át. Megdicsértem őket, hogy nem hagyták magukat befolyásolni. Megkapták érte a jutalmukat a gól révén. A meccs után a nem az én jövőmről kell beszélni, hanem a magyar futballéról. Ez a fontos. Reformokat indítottunk el, ezekhez idő és nemzetközileg tapasztalt játékosok kellenek. Most három-négy olyan futballistánk van, aki ezen a szinten játszik. Így nehéz. A szurkolók részéről türelemre van szükség.”

Szenvedtünk, de legyőztük Feröert - videó " MAGYAR FOCI › Magyar válogatott

Sokáig tehetetlenül rohamozta Feröer kapuját a magyar labdarúgó-válogatott, végül Böde Dániel góljával megnyerte a Feröer elleni világbajnoki selejtezőt. Bernd Storck együttese ezzel a B-csoport harmadik helyén végzett. A mérkőzés első tíz perce biztatóan indult, de aztán az összes támadás elakadt, és helyzeteket sem sikerült az elvárt számban kialakítani.

Videók