Belgiummal játszik a feljutásért a magyar csapat a női NL-ben

A belgák a 18., a magyar együttes a 42. helyen áll a FIFA világranglistán.


A magyar labdarúgó-válogatott a belga csapatot kapta ellenfélül a női Nemzetek Ligája osztályozós párharcára a hétfői sorsoláson.

A magyarok a másodosztályt jelentő B divízió egyik csoportmásodikjaként az élvonal csoportharmadikjai közül kaptak riválist a nyoni eseményen, amelyen a világranglista alapján a legkevésbé erős belga együttest húzták ki Margret Kratz szövetségi kapitány gárdája mellé. A magyarok a világranglista-vezető svédekkel, illetve az ugyancsak legjobb 15 között lévő norvégokkal és izlandiakkal is összekerülhettek volna. A belgák a 18. helyen állnak a rangsorban, míg a magyarok a 42. pozíciót foglalják el.

A magyar nemzeti együttes Írország mögött, de Észak-Írország és Albánia előtt végzett a B divíziós négyesében, míg a belgák Hollandia és az Európa-bajnok Anglia mögött lettek harmadikak Skóciát megelőzve. A párharc két mérkőzését február végén rendezik.

A sorsoláson bemutatták az első alkalommal kiírt sorozat trófeáját is, amelyért az A divízió négy csoportgyőztese küzdhet meg. Az elődöntőben a világbajnok spanyolok a hollandokkal, míg a franciák a németekkel csapnak össze.

A négyes torna két döntőse olimpiai kvótát szerez, amennyiben a házigazdaként biztos résztvevő franciák szerepelnek a fináléban, úgy a bronzérmes jut indulási joghoz az ötkarikás játékokon.

Borítókép: MLSZ

Videók