Átszervezik a Nemzetek Ligáját: íme a magyar válogatott lehetséges ellenfelei

Belgiumot és Portugáliát biztosan elkerüli Marco Rossi csapata. - TOP2023: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


2024. február 8-án sorsolja ki az UEFA a Nemzetek Ligája csoportjainak beosztását. Az Európai Labdarúgó Szövetség ismét változtatott a sorozaton, de ez a magyar válogatott előnyére is válhat!

A mérkőzéseket 2024 őszén játsszák majd le, Magyarország a lehető legmagasabb, A jelű divízióba került. A legfőbb újdonság, hogy a végső győztes címért zajló rájátszásba immáron az A-divízión belüli csoportok első két helyezettje is kijut.

Ez azt jelenti, hogy 2025 márciusában negyeddöntő mérkőzésekre kerül sor, amelyet az elődöntők és egy döntő követ.

Ha ezt a módosítást a korábbi NL-re is alkalmazzák, akkor az Olaszország mögött második magyar együttes is részt vehetett volna a 2023 júniusi NL-rájátszásban, amelyet végül a spanyolok nyertek meg a horvátok ellen, büntetőpárbajt követően.

A sorsolás előtt már ismert, hogy melyik együtteseket biztosan nem kaphatja Marco Rossi csapata: Dánia, Portugália és Belgium nemzeti válogatottjaival nem találkozunk 2024 őszén. Ellenfelünk lesz a spanyol-horvát-olasz-holland négyesből egy csapat, a Svájc, Németország, Lengyelország, Franciaország kvartettből is egy, valamint a feljutó Izrael, Bosznia-Hercegovina, Szerbia és Skócia közül is az egyikük.

A Nemzetek Ligája csoportunkon belül tehát az első két helyezett rájátszásban vesz részt, az utolsó kiesik a B-divízióba.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

 

Videók