A szurkolókon semmi nem múlt – Anglia négyet rúgott a magyar csapatnak

Nem lehetett hibázni az angolok ellen.


Csütörtökön az Eb-ezüstérmes Anglia ellen folytatta a világbajnoki selejtezősorozatot a magyar labdarúgó-válogatott.

Ahogy az várható volt, Anglia birtokolta többet a labdát a találkozó első félidejében. Az első komolyabb helyzetre a 20. percig kellett várni, amikor Harry Kane eresztett meg egy lövést, ami kapu fölé ment.

A 23. percben Luke Shaw kapott egy Pazar kiugratást, de szerencsére Gulácsi Péter résen volt. A 26. percben Szoboszlai Dominik kért ápolást, viszont a játékot folytatni tudta. Anglia dominált a találkozó nagyrészében. A 40. percben félhettek az angolok, mivel Szoboszlai állt a szabadrúgás mögé, de végül fölé lőtte a labdát. A félidőre 0-0-al mentek az öltözőbe a csapatok.


Fotók: MTI/Szigetváry Zsolt

Nagyon nehéz volt tartani az angol válogatott támadásait. Az 50. percben Harry Kane ért oda egy jó passzra, majd lőtt kapura, de Gulácsi Péter fantasztikus védést mutatott be. Az 55. percben azonban már nem tudott menteni a magyar kapus. Raheem Sterling kapott egy jó labdát, amit értékesített is. A 63. percben jött a második. Egy remek beadást követően Harry Kane fejelt a kapu jobb oldalába. A 69. percben jött a harmadik. Egy szögletet követően Harry Maguire volt eredményes.

A 78. percben Sterling Pazar egyéni akcióját láthattuk, aminek végén Gulácsi mentett hatalmasat. A magyar cserék jól szálltak be, a támadójáték veszélyesebb lett. A 87. percben Declan Rice lőtt a tizenhatosról a kapu közepére, ami Anglia negyedik gólját jelentette. A végeredmény: Magyarország - Anglia 0-4

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt
Fotók: Bakonyi Péter/Sport365

Videók