A magyar válogatott helyett nyaralni készült a balhés csatár

Ha nem is eget verő szinten, de azért foglalkoznak a luxemburgi lapok a pénteki, Magyarország elleni barátságos mérkőzéssel. A miniállam válogatottjának szövetségi kapitánya, Luc Holtz játékosai kiváló formájának örül, míg a renitens visszatérő, Joel Kitenge-nek nyaralását kellett lemondania a mieink elleni mérkőzés miatt.


A luxemburgiak számára éppúgy felkészülési találkozó lesz a pénteki, mint nekünk, hiszen a miniállam válogatottja június 7-én Minszkben lép pályára Eb-selejtezőn Fehéroroszország vendégeként.
 
A Vörös Oroszlánok keretébe éppen ellenünk tért vissza az a Joel Kitenge, aki fegyelmi okok miatt tavaly október óta nem kapott meghívót a nemzeti együttesbe.
 
Kitenge-t annyira meglepte a behívó, hogy már előre lekötött nyári vakációját is le kellett mondania.
 
- Nagyon örülök, hogy itt lehetek, mert borzasztóan hiányzott a válogatott. Az utóbbi hetekben a klubcsapatomban is megmutattam, hogy jó formában vagyok, ezt szeretném a válogatottnál is bebizonyítani. Remekül érzem magam, az infulenzát kivéve, ami elkapott. Nem voltam rá felkészülve, hogy ilyen hamar visszatérhetek a válogatotthoz. Már a nyaralásomat is lekötöttem, egy hetet Kínában, egyet pedig Thaiföldön, mindkettő le volt foglalva, és nem fizetik vissza az árát, de természetesen egyáltalán nem bánom. Örülök, hogy benne vagyok a 21-es keretben, remélem a meccsre is neveznek, ha pedig még játszhatok is, az külön bónusz lesz - mondta a Luxemburger Wortnak Kitenge.
 
A luxemburgiak egyik legnagyobb tehetsége, Mario Mutsch a közönséget is szeretné kiszolgálni ellenünk.
 
- Ez a meccs jó felkészülés lesz a fehéroroszok elleni Eb-selejtezőre. Természetesen szeretnénk kiszolgálni a remek közönségünket, és egy jó eredményt elérni - fogalmazott a Metz védője a Tageblattnak.
 
A luxemburgi válogatott szövetségi kapitánya, Luc Holtz szintén a Tageblattnak nyilatkozott röviden, és elmondta, a magyarok és a beloruszok elleni mérkőzések előtt főleg annak örül, hogy a keretbe meghívott játékosok kivétel nélkül remek formát mutatnak a megméretések előtt. 
 

Videók