Rebrov mesélt a kísérletezéseiről

Kupameccs után értékelt a Fradi mestere.


Magyar Kupa, 7. forduló
Sárvár-FTC 0-4 (0-1)
Sárvár: Horváth B., Nyírő, Hoós, Kun, Skriba (Varga K., 50.), Takács Á. (Fider, 49.), Maráczi, Pados, Németh E. (Koronczai, 73.), Horváth, Graszl 
FTC: Holczer - Csernik, Takács, Blazic, Heister (Csonka, 66.) - Sigér (Spirovski, 46.), Rodriguez - Varga R., Finnbogason, Gorriaran (Petrjak, 71.) - Böde
G.: Finnbogason (11., 82., 89.), Böde (50.)
 
 
A siker után a Fradi honlapja kérdezte meg a szakvezetőt.
 
- Négygólos győzelmet arattunk, elégedett a látottakkal?
- A legfontosabb az volt, hogy nyerjünk, és senki se sérüljön meg, mind a két kívánságom valóra vált, így azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy igen, elégedett vagyok. Továbbjutottunk, de nincs idő a pihenésre, rögtön el kell kezdenünk a felkészülést a szombati, MTK elleni mérkőzésre. 
 
- Több játékos is más poszton kapott lehetőséget, mint ahol máskor futballozni szokott, Fernando Gorriarant, Matías Rodriguezt, Csernik Kornélt és Csonka Andrást is más szerepkörben próbálta ki. Hogy tetszett az ő játékuk?
- Mindenkinek az az elsődleges feladata, hogy a csapat játékát segítse, akkor is, ha éppen más poszton kell megtennie, mint amihez szokott. Sokszor nem lehet egyértelműen megmondani, hogy valaki a neki legmegfelelőbb pozícióban futballozik-e. Számomra Csernik Kornél például egyértelműen jobbhátvéd, mert védekezésben kiválóan megtalálja a helyét, de a támadásokat is jól tudja segíteni. A többiekkel kapcsolatban pedig úgy látom, hogy jól megállták a helyüket ott, ahol játszaniuk kellett, a csapat érdekeit helyezték előtérbe.

Videók