Összejött! Fradi–Újpest kupadöntőt rendeznek a Groupamában!

Miután az Újpest már kedden bebiztosította helyét a Magyar Kupa döntőjében, szerda este a Ferencváros is csatlakozott az ősi riválishoz.


A már bajnok zöld-fehér csapat az elődöntő visszavágóján - gól nélküli első mérkőzést követően - több mint 70 percen keresztül emberelőnyben futballozva, Gera Zoltán duplájával, illetve Nagy Dominik góljával győzte le a vendég Debrecent.
 
A Ferencváros a döntőben az ősi rivális Újpesttel találkozik, a finálét a Groupama Arénában rendezik. A két csapat 83 év után játszik újra egymással MK-döntőt.
 
Már a találkozó elején jelentős előnybe került a Ferencváros: Varga rendkívül gyenge hazaadására Böde csapott le, elhúzta a labdát Verpecz mellett, a Debrecen kapusa azonban szabálytalankodott a csatárral szemben. A hazaiak büntetőt kaptak, ráadásul a debreceniek hálóőrét kiállította a játékvezető, Gera pedig értékesítette a tizenegyest. A folytatásban a zöld-fehérek folyamatos nyomás alatt tartották riválisukat, de nem tudták növelni előnyüket.
 
 
 
A fordulást követően is Thomas Doll csapata futballozott fölényben, de korántsem állt annyira közel a gólhoz, mint az első félidőben. A "jég" a 79. percben tört meg, Gera szabadrúgásból döntötte el a párharcot. Ezt követően futószalagon érkeztek a hazai helyzetek, ezek közül gyakorlatilag az utolsót értékesítette Nagy Dominik.
 
Ferencváros– DVSC-TEVA 3–0 (Gera 22., 79., az elsőt 11-esből, Nagy Do. 90.)
Groupama Aréna, 5835 néző, v.: Karakó
Továbbjutott: a Ferencváros, 3-0-s összesítéssel.
kiállítva: Verpecz (18.)
sárga lap: Gyömbér (75.), illetve Holman (58.), Brkovic (78.)
 
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Gera Z., Pintér (Gyömbér, 61.) – Radó (Cukic, 73.), Hajnal (Nagy Do., 69.), Lamah – Böde
 
DVSC-TEVA: Verpecz – Jovanovic, Mészáros, Brkovic, Korhut – Varga J., Szakály – Djelmic, Holman (Tisza, 69.), Horváth Zs. (Radosevic, 21.) – Kulcsár T. (Takács T., a szünetben)

Videók