Nagy meglepetésre döntős a Budafok a Magyar Kupában!

A másodosztályú Budafoki MTE 3-0-ra nyert az élvonalban sereghajtó Vasas ellen a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai elődöntőjében.


 A Budafok története során először jutott döntőbe, ezzel pedig eldőlt, hogy új győztest avatnak a sorozatban, ugyanis a másik finalista, a Zalaegerszeg sem hódította még el a trófeát, igaz, 2010-ben volt már döntős. Legutóbb 11 éve fordult elő, hogy másodosztályú együttes részese volt a kupadöntőnek, akkor az MTK kikapott a Debrecentől.

A finálét május 3-án a Puskás Arénában rendezik.

Mindkét fél óvatosan kezdte a mérkőzést, egyik fél sem vállalt nagy kockázatot, de valamelyest a Vasas volt veszélyesebb. Később azonban a piros-feketék átvették az irányítást, s bár az első kapuját eltaláló lövést Dombó még védte, egy perccel később a második kísérletnél már tehetetlennek bizonyult. Az angyalföldiek ugyan szinte rögtön egyenlíthettek volna, a lehetőségük azonban kimaradt, a Budafok ezt pedig megbüntette, mert Beke újabb két találatával egy félidő alatt mesterhármast ért el a teljesen összezavarodó rivális ellen.

A vendégek vezetőedzője, Kondás Elemér a tetemes hátrányban már a szünet előtt hármas cserével próbálta felfrissíteni a csapatát.

Térfélcserét követően a Budafok a biztos előnye birtokában átengedte a területet a Vasasnak, amely próbálkozott is becsülettel, de ezek többnyire elkerülték a kaput, amikor viszont Gundel-Takácsnak mégis védenie kellett, akkor ezt meg is tette, nem egyszer bravúrral, így az NB II-es együttes magabiztos sikerrel és megérdemelten harcolta ki a döntőbe jutást.

Fotó: MTI

Videók