Előrehozott döntő lehet a Magyar Kupában

A Ferencváros a Fehérvár ellen léphet pályára a 8 közé jutásért, amennyiben mindketten továbbjutnak.


A MOL Magyar Kupa 8. fordulójának mérkőzéseit február 10-én rendezik, de a következő két forduló sorsolását már megismerték a csapatok. Ha a Ferencváros nyer a 8. fordulóban, a Vasas-MOL Fehérvár párharc győztesével játszik.

A tavaszi szezon hazai versenynaptára rendkívül sűrű lesz, május 8-ra véget érnek az OTP Bank Liga és a MOL Magyar Kupa küzdelmei, emiatt a MOL Magyar Kupában is közelebb kerülnek egymáshoz a játéknapok, a 8. és a 9., valamint a 9. és a 10. forduló között csupán két hét telik el. Az MLSZ versenybizottsága ezért úgy döntött, hogy a kupában a nyolcaddöntők és a negyeddöntők párosítását is elkészíti az első idei forduló előtt, így a jelenleg versenyben lévő csapatok jó előre tervezhetnek azzal, hogy milyen feladat várhat rájuk továbbjutás esetén.

A 8. forduló előtt még mind a 12 OTP Bank Liga-csapat versenyben van a végső győzelemért, és miután mindannyian alacsonyabb osztályú rivális ellen lépnek pályára február 10-én, akár mindannyian bejuthatnak a nyolcaddöntőbe. A mezőnyben már csak a Tarpa SC és a Dunavarsány képviseli a megyei bajnokságokat, az NB III-ból öten (Tiszafüred, Tállya, Taksony, III. ker. TVE, Hódmezővásárhely), a Merkantil Bank Ligából 14-en juthatnak a legjobb 16 közé.

A legjobb 16 csapat között értelemszerűen már nem lesz kiemelés, és továbbra is egyetlen mérkőzés dönt a továbbjutásról. A csapatokat a korábbi válogatott labdarúgó, a Békéscsabával és Honvéddal kupagyőztes Bánfi János húzta ki az M4 Sport Góóól 2! című élő műsorában.

A nyolcaddöntő legnagyobb rangadója a Ferencváros-MOL Fehérvár lehet, amennyiben az OTP Bank Liga első két helyezettje legyőzi másodosztályú riválisát a 8. fordulóban.

A 9. forduló (nyolcaddöntő) párosítása:

1. Csákvár–Paks / Dunavarsány–Budafok
2. Dorog–FTC / Vasas–MOL Fehérvár FC
3. PMFC–Haladás / Soroksár–Kisvárda
4. Ajka–Mezőkövesd / Tarpa–DVTK
5. Tiszafüred–ZTE / III. ker. TVE–Budapest Honvéd
6. Tállya–Kaposvár / Kazincbarcika–MTK
7. Hódmezővásárhely–Puskás Akadémia / Szolnok–Újpest FC
8. DEAC–DVSC /Taksony–Siófok

A 10. forduló (negyeddöntő) párosítása:

Dorog-FTC / Vasas-MOL Fehérvár FC – Csákvár-Paks / Dunavarsány-Budafok

Ajka-Mezőkövesd / Tarpa-DVTK – Hódmezővásárhely-Puskás Akadémia / Szolnok-Újpest FC

PMFC–Haladás / Soroksár–Kisvárda – Tiszafüred–ZTE / III. ker. TVE–Budapest Honvéd

Tállya–Kaposvár / Kazincbarcika–MTK – DEAC–DVSC /Taksony–Siófok

A továbbjutás mindegyik fordulóban egy mérkőzésen dől el. Minden esetben az alacsonyabb osztályú csapat lesz a továbbjutó, azonos osztálybeli csapatok esetében az előbb kihúzott csapat a pályaválasztó.

Borítókép és forrás:MLSZ.hu

Videók