A 119. percben esett öngóllal jutott döntőbe a ZTE

A fináléban a Budafoki MTE-Vasas FC párharc győztese vár majd rá.


A Zalaegerszeg a 119. percben esett öngóllal győzte le a Puskás Akadémia csapatát a labdarúgó Magyar Kupa keddi elődöntőjében.

A gól nélküli első félidőben mindkét együttesnek megvoltak a lehetőségei, a hazaiak egy lesgólt is szereztek, amely szabályosnak tűnt, a kupában azonban nincs VAR-technológia a videós bizonyítékra.
A fordulást követően egyértelmű fölénybe került a ZTE, bár igazán nagy helyzetet nem tudott kidolgozni. A Puskás Akadémia a rendes játékidőben mind az öt cseréjét elhasználta, de a játéka nem újult meg.

A hosszabbítás utolsó előtti percében Ubochioma futotta le védőjét a jobb szélen, középre adását Bartolec kirúghatta volna a gólvonal előtt, a labda azonban felpattant, így a védő gyakorlatilag sípcsonttal a hálóba továbbított, eldöntve ezzel az összecsapást.

A ZTE 2010 után, története során másodszor játszhat a sorozat fináléjában.

MOL Magyar Kupa, elődöntő:
ZTE FC-Puskás Akadémia 1-0 (0-0, 0-0, 0-0) - hosszabbítás után
Zalaegerszeg, 2081 néző, v.: Vad II.
gólszerző: Bartolec (119., öngól)
sárga lap: Csóka (42.), Szendrei (105.), illetve Ormonde-Ottewill (84.)

ZTE FC:
Demjén - Kálnoki Kis, Mocsi, Csóka (Grezda, 116.), Gergényi - Tajti, Szendrei, Huszti (Lesjak, 110.) - Ubochioma, Ikoba, Szalay (Kovács, 102.)

Puskás Akadémia:
Markek - Golla, Spandler, Bartolec - Corbu (van Nieff, 64.), Levi (Baluta, 89.), Favorov, Plsek (Slagveer, a szünetben), Ormonde-Ottewill - Colley (Zahedi, a szünetben), Gruber (Komáromi, 71.)

Szerdán játsszák:
Budafoki MTE (II.)-Vasas FC 20.00

A finálét május 3-án rendezik a Puskás Arénában.

Borítókép: MTI/Katona Tibor

Videók