Willi Orban: Hiszek abban, hogy mindent el tudunk érni az új szezonban!

Willi Orbán, az RB Leipzig labdarúgócsapatának kapitánya szerint az együttes nem értékeli túl a Szuperkupa-diadalt, de a győzelem magabiztosságot adhat a játékosoknak a bajnoki rajtra.


 A magyar válogatott hátvédje kedden a lipcseiek sajtónyilvános edzésén nyilatkozott a bajnoki szezon hétvégi rajtja kapcsán, hangsúlyozva, hogy a Bayern München 3-0-s legyőzése semmit nem jelent a Bundesliga új szezonjára nézve, amit a Bayer Leverkusen ellen kezd meg a csapat.

"A helyén kezeljük a győzelmet, de miért ne meríthetnénk pozitív energiát és magabiztosságot belőle a szombati bajnoki meccsre" - mondta a középhátvéd.

A Lepzig a legutóbbi két szezonban megnyerte a Német Kupát, múlt szombaton pedig története első Szuperkupa-sikerét aratta, a bajnoki cím ugyanakkor még hiányzik a klub gyűjteményéből. Orbán szerint ennek oka, hogy a korábbi szezonok közben többször kerültek hullámvölgybe.

"Minimalizálnunk kell a negatív sorozatokat, és meg kell próbálnunk végig az élmezőnyben maradni. Alapvetően hiszek abban, hogy mindent el tudunk érni az új szezonban" - jegyezte meg Orbán.

A sérüléséből lábadozó Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Lepzig imponáló Szuperkupa-sikere meglepetést keltett, mivel a gárda alaposan átalakult a nyáron, és mások mellett az alapemberek közül Szoboszlai Dominik, Christopher Nkunku és Josko Gvardiol is távozott.

Fotó: Daniel Kopatsch/Getty Images

Videók