Szoboszlai Dominik elárulta, hogyan zajlott első beszélgetése Kloppal

Miután megérkezett Liverpoolba, Szoboszlai Dominik egyik első útja a német szakember irodájába vezetett.


 A 23 éves magyar középpályás nyáron érkezett meg a klubhoz, miután a Liverpool 60 millió fontot fizetett érte a Red Bull Leipzig csapatának.

Annak ellenére, hogy az angol drukkerek nem vártak sokat a magyar játékostól, Szoboszlai gyakorlatilag az első perctől kezdve a legjobb formáját nyújtotta, mára pedig már elképzelhetetlen nélküle a Liverpool kezdője.

Dominik a klub csatornájának árulta el, miként zajlott az érkezését követő első beszélgetése a menedzserrel, Jürgen Kloppal.

„Ő egy különleges ember. Korábban beszéltünk már pár szót, amikor még a Salzburggal játszottunk a Liverpool ellen. Furcsa volt, mert egyből úgy éreztem, hogy jól ismerjük egymást. Remek beszélgetés volt.”

„Az első napomon behívott az irodába és azt mondta: ’Nézd, mi mind tudjuk milyen jó játékos vagy, de nem kell az első naptól kezdve mindent kihoznod magadból. Ismerünk, van lehetőséged fejlődni, légy szabad és a dolgok jönni fognak. De dolgozz keményen, mert ahhoz, hogy játszhass, ez kell majd.’”

„Hallgattam őt és úgy éreztem, hogy kívülről azt gondolják, ez a magyar srác idejött, de ez túl nagy lépés neki, nem fog játszani. Ezek még inkább motiváltak engem, végig arra gondoltam, na majd én megmutatom!”

„Az első naptól kezdve az összes meccset végig akartam játszani, 90 percig a pályán lenni, gólokat lőni, gólpasszokat adni, trófeákat nyerni és mindent megtenni a klubért. Erre törekszem az első naptól.”

Szoboszlai emellett kiemelte azt is, hogy a Premier League intenzitása semmi máshoz nem fogható, illetve elmondta, hogy meglepte, mennyire kiszámíthatatlan a liga, soha nem tudni, hogy mi fog történni egy meccsen.

Fotó: Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images

 

Videók