Szoboszlai: "A Liverpool hasonlít a magyar válogatotthoz"

Beszélt a Marco Rossi és Jürgen Klopp között felfedezhető párhuzamról is.


 Csütörtökön a Liverpool 3-1-re legyőzte a Sheffield Unitedet a Premier League 31. fordulójában. Szoboszlai Dominik a mérkőzés előtt a sportal.hu-nak adott interjújában elárulta, miért választotta tavaly nyáron az angol élcsapatot.

„Mert a Liverpool a világ egyik legjobb klubja, a világ egyik legjobb edzőjével – sajnálom, hogy Klopp csak nyárig marad. Emellett olyan futballistákkal játszhatok együtt, akikről gyerekként csak álmodtam.”

Szoboszlai lát rá esélyt, hogy már idén megnyerjék az angol bajnokságot.

"Van egy olyan csapatunk, amely némileg hasonlít a magyar válogatotthoz. Azaz teljesen mindegy, hogy ki játszik, miért játszik, miért csere, vagy miért nem, csapatként mindent beleadunk, és mindent meg akarunk tenni azért, hogy sikeresek legyünk."

A 23 éves középpályás élvezi, hogy nincs kötött posztja és mindenki figyel a másikra.

„Mindenki megkapja a kellő szabadságot a pályán: ha én átmegyek a jobb oldalra, Mac Allister tudja, hogy neki át kell húzódnia balra, ha én visszalépek a hatos pozícióba, akkor Endo tudja, hogy neki kell egy sorral feljebb lépnie. Ismerjük a másik mozgását, és folyamatosan segítjük egymást.”

Szoboszlai Dominik a Premier League és a Bundesliga közti különbségről is beszélt.

„Itt minden mérkőzésben benne van a meglepetés. A Premier League-ben minden találkozón száz százalékot kell nyújtanod, még akkor is, ha úgy érzed, nem vagy rá képes. A Bundesligában akadnak olyan mérkőzések, amiket kicsit „lazábban”, mondjuk kilencvennyolc százalékon pörögve is meg lehet nyerni. Angliában az a két százalék is elengedhetetlen a három ponthoz.”

Németországban a magyar válogatott csapatkapitánya nem érzett ekkora nyomást például a Bayern München ellen.

„A Leipzig játékosaként nem a bajnoki címért küzdöttünk, emiatt a Bayern elleni rangadó is más volt, mert nem az aranyéremről döntött. Ezzel szemben most a Liverpool–Manchester City egyfajta bajnoki döntőnek is beillene, még akkor is, ha az Arsenal is ott van a versenyfutásban. Más úgy készülni, hogy az „csak” egy Bayern elleni rangadó, ez pedig a bajnoki döntő.”

Szoboszlai Dominik a két jelenlegi trénerének emberi oldalát is kiemelte.

"Marco Rossi picit érzékenyebb típus, de az is lehet, hogy Jürgen Klopp nekünk még nem mutatta meg ezt az énjét. Talán majd ha megnyerjük a bajnokságot."

A Liverpool legközelebb vasárnap délután a Manchester United otthonában lép pályára.

Fotó: 

Videók