Rossi is elmondta a véleményét Kerkezről

"Biztos vagyok abban, hogy Milos rengeteget fog tanulni"


Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint nagy előrelépés Kerkez karrierjében, hogy a Premier League-ben szerepelhet.

"Minden játékosnak az a feladata, hogy a fejlődésén dolgozzon, egyre jobb csapatokban és egyre jobb bajnokságokban játszhasson. Milosnak több klubtól, több bajnokságból voltak megkeresései, de végül a Premier League mellett döntött. A Bournemouth ugyan nem az angol bajnokság egyik topcsapata, ugyanakkor az, hogy a Premier League-ben szerepel, azt mutatja, hogy európai szinten az erősebb csapatok közé tartozik. Ebből fakadóan biztos vagyok abban, hogy Milos rengeteget fog tanulni és fejlődni a Bournemouth-nál, ahonnan idővel majd megteheti a következő nagy lépést a karrierjében." - nyilatkozott Rossi az MLSZ honlapján.

Hozzátette, Kerkez nagyon fiatal még, és bár eddig is rengeteget fejlődött, "bőven van még benne potenciál".

"Milos jó értelemben véve kifejezetten agresszív és nagyon gyors játékos, így szerintem nem lesznek problémái Premier League-re jellemző játékstílussal, hiszen az angol bajnokság jóval fizikálisabb stílust képvisel, mint a holland, de ez nem fog neki gondot okozni." - fogalmazott az olasz szakember.


Az augusztus 11-én kezdődő angol bajnokság második fordulójában találkozik a Liverpool és Bournemouth, azaz Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos csapata.

Bórítókép: Getty Images - Szirtesi László

Videók