„Kulcsfontosságú lehet!” – így üdvözölték Szalai Attilát Freiburgban

A védő a szezon végéig szerepel majd új csapatában, ahol Sallai Roland csapattársa lesz.


 Amiről szombaton csak pletykaszinten lehetett hallani, vasárnap délelőttre hivatalossá vált, mégpedig, hogy Szalai Attila elhagyja a Hoffenheim csapatát, és a szezon végéig a Freiburg kölcsönjátékosa lesz.

A magyar válogatott játékosa nyáron igazolt a Bundesligába, azonban a számításai nem jöttek be, így a közelgő Európa-bajnokság előtt mindenképpen klubot akart váltani.

„Magas célokat tűztem ki erre az évre, a közelgő németországi eb miatt, és mindig a legjobbamat fogom nyújtani. Nagyon várom, hogy megismerjem új csapattársaimat és megküzdhessek az előttem álló kihívásokkal itt, Freiburgban.”

Szalainak egy ismerős arc már biztos, hogy lesz az öltözőben, ugyanis Sallai Roland is a csapatot erősíti, és könnyen elképzelhető, hogy ennek szerepe is volt abban, hogy ezt a klubot választotta a védő.

Klemens Hartenbach, a klub sportigazgatója is izgatottan nyilatkozott a magyar játékos érkezése kapcsán: „Kiváló megoldást tudtunk találni a jelenlegi helyzetünkre. Attilának jelentős nemzetközi tapasztalata van, azonnal a segítségünkre lesz.”

„A robosztus termete és az ereje nagy segítség lesz a párharcok megnyerésében, így a védelmünk kulcsfontosságú eleme lehet. Nagyon várjuk a közös munkát, és mindannyian keményen dolgozunk a közös célok elérése érdekében.”

Szalai korábbi klubja, a Hoffenheim, és a Freiburg egymást követik a tabellán, előbbi a nyolcadik helyen áll, a Freiburg pedig éppen előttük, négy pont előnnyel a hetedik pozícióban, egy apró lépésre az európai kupaindulást érő helyektől.

Fotó: scfreiburg.com

Videók