Kovács Bendegúz: "Bízom benne, hogy bekerülhetek az Ajax kezdőcsapatába"

Saját bevallása szerint jó úton jár Kovács Bendegúz, aki az Ajax labdarúgó-akadémiáján nevelkedik.


A 16 éves játékos az M1 aktuális csatorna érdeklődésére elmondta, remek körülményekkel találkozott a holland élklub utánpótlásában.

"Az iskola az akadémián belül van, az egész napomat ott töltöm, utána az edzéssel. Otthon külön volt az iskola és az edzés, az Ajaxnál jól összeszervezik a kettőt" - jelentette ki a támadó. "A bajnokikon nagyrészt csereként számítanak rám, a szerepem az, hogy beállok csatárposzton, és gólokat lövök. De bízom benne, hogy bekerülhetek a kezdőcsapatba. Jól állok a beilleszkedéssel, részben azért, mert tudom segíteni a csapatot."

Kovács Bendegúz felidézte, négy éve járt egy nyári Ajax-táborban, és onnantól az volt a célja, hogy a klubot erősítse. 2021-ben költözött ki Hollandiába, egy amatőr csapatnál kezdte, aztán felfigyelt rá az Ajax, így került az akadémiára.

Ami a terveit illeti, úgy fogalmazott, hogy szeretne a jövő év végéig feljutni a második, vagy első csapatba."Készen állok rá, jó úton járok efelé, és remélem, egy napon akár a válogatottban is vezéregyéniség lehetek" - tette hozzá.

Borítókép: Kovács Ottó/Facebook

Videók