Király Gábor nemet mondott a müncheni ajánlatra

A Hertha is hívta, de a 108-szoros válogatott kapus a magyar futballnak szeretne segíteni.


Király Gábort több korábbi külföldi csapata is hívta, de a 108-szoros válogatott kapus nemet mondott a megkeresésekre, mert a magyar labdarúgásnak szeretne segíteni.

Többek között erről is beszélt a szombathelyi Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola alapítója a Sport Forum Hungary 2023 konferencián.

„Felkértek az 1860 München sportigazgatói pozíciójára, hívott a Hertha is, és a Crystal Palace-nál is dolgoztam. Függetlenek vagyunk, de az az üzenetünk, hogy szeretnék a magyar labdarúgásnak adni” – jelentette ki Király Gábor, aki korábbi két válogatott csapattársa, Hajnal Tamás és Dzsudzsák Balázs társaságában válaszolt a kérdésekre a Puskás Arénában rendezett konferencián. A csütörtök esti talkshow témája az volt, hogy miként profitál a hazai foci a sportág magyar sztárjaitól.

"Ha nem sikerül teljesen kinyitni az ajtókat, vannak más lehetőségek, ahol a tapasztalatunkat tudnánk kamatoztatni. Ami nagyon fontos, hogy mi nemcsak felhúztuk a válogatott mezt, hanem a magyar nemzetért küzdöttünk" – mondta Király, kiemelve, hogy számára nem az NB I vagy az NB II a prioritás. „Alacsonyabb szintén szeretnék jó munkát végezni, bár ez nem zárja ki, hogy máshol is segítsek.”


A cikk folytatásáért kattints a képre!

Videók